ΕΛΛΑΔΑ

Στο ΣτΕ οι συνταξιούχοι τραπεζοϋπάλληλοι που δεν έχουν λάβει το εφάπαξ


Οι 170 τραπεζοϋπάλληλοι έχουν εδώ και τέσσερα χρόνια αποχωρήσει από τη Εμπορική Τράπεζα και ακόμα ορισμένοι δεν έχουν πάρει καν την σύνταξή τους

Μειωμένο, με καθυστέρηση τουλάχιστον έξι ετών θα πάρουν -και αν τελικά το πάρουν- το εφάπαξ τους από το ΤΑΥΤΕΚΩ οι συνταξιούχοι της Εμπορικής Τράπεζας, οι οποίοι περιμένουν στην λίστα αναμονής.

Για το λόγο αυτό προσέφυγαν στο Συμβούλιο  της Επικρατείας, στρεφόμενοι κατά του Ταμείου.

Οι 170 τραπεζοϋπάλληλοι έχουν εδώ και τέσσερα χρόνια αποχωρήσει από τη Εμπορική Τράπεζα και ακόμα ορισμένοι δεν έχουν πάρει καν την σύνταξή τους, ενώ όλοι δεν έχουν λάβει το εφάπαξ.

Μέχρι τώρα το εφάπαξ δινόταν  στους τραπεζοϋπαλλήλους μόλις υπέβαλαν τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση. Στην προκειμένη περίπτωση, οι συνταξιούχοι που προσέφυγαν στο ΣτΕ δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα το εφάπαξ, περιμένοντας σε λίστα αναμονής (σειρά αποχωρήσεως).

Όμως, ενώ εδώ και τέσσερα χρόνια οι απόμαχοι της εργασίας περιμένουν να πάρουν το εφάπαξ, ήρθε το ΤΑΥΤΕΚΩ (διάδοχος του ΤΑΠΕΤΕ) με απόφασή του και τροποποίησε το κεφάλαιο εκείνο του κανονισμού του που αφορά το καθεστώς χορήγησης του εφάπαξ.

Η νέα απόφαση του Ταμείου λέει ότι το εφάπαξ δεν θα δίνεται, μόλις υποβληθούν τα δικαιολογητικά για συνταξιοδότηση, αλλά  θα δίνεται μόλις εγκριθεί και εκδοθεί η απόφαση συνταξιοδότησης και πάντα σύμφωνα με την λίστα προτεραιότητας εξόδου από την Τράπεζα που  ήδη υπάρχει.

Οι τραπεζοϋπάλληλοι, πέραν των νομικών επιχειρημάτων που επικαλούνται στην προσφυγή τους, αναφέρουν ότι ήδη στην λίστα αναμονής είναι 115 συνάδελφοι τους και μετά ακολουθούν εκείνοι (170 άτομα), ενώ το ΤΑΥΤΕΚΩ έχει σήμερα κεφάλαιο για να καταβάλει το εφάπαξ μόνο σε 50 συνταξιούχους.

Παράλληλα, εκφράζουν το φόβο ότι μέχρι να πάρουν το εφάπαξ, αυτό θα είναι μειωμένο ή τελικά «εξαφανισμένο», λόγω:

1) των συνεχών μειώσεων που δέχεται
2) των μνημονιακών  επιταγών
3) σύμφωνα με όσα «ακούγονται» από κυβερνητικής πλευράς για την «τύχη» του

Ακόμη, υπογραμμίζουν οι συνταξιούχοι ότι από την επίμαχη απόφαση του ΤΑΥΤΕΚΩ, ανατράπηκε ο οικογενειακός και προσωπικός τους προγραμματισμός λόγω της μη εγκαίρου  χορήγησης του εφάπαξ.

Στην προσφυγή τους, τονίζουν ότι η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΥΤΕΚΩ είναι παράνομη, καθώς δεν δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Επιπρόσθετα είναι παράνομη καθώς το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΥΤΕΚΩ δεν είναι αρμόδιο να τροποποιεί τον κανονισμό του, αλλά αρμόδιος για αυτό το θέμα είναι ο υπουργός Εργασίας.

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact