ΔΙΑΦΟΡΑ

Στρατηγική ευκαιρία της Ελλάδας για καίριο πλήγμα κατά του Τουρκικού στρατού

Έχοντας μπροστά μας τα στρατηγικά αλλά και επιχειρησιακά σχέδια της Τουρκίας σε πλήρη εξέλιξη, βρισκόμαστε προ ενός μεγάλου Στρατηγικού Πλεονεκτήματος της Ελλάδος, που είναι η μη τήρηση από τους Τούρκους της Αρχής του Πολέμου «Συγκέντρωση και Οικονομία Δυνάμεων».

Όμως η Ελλάδα δεν φαίνεται να το εκμεταλλεύεται, υιοθετώντας μια παθητική στάση απέναντι στις τουρκικές δραστηριότητες και προκλήσεις.

Έχουν πεισθεί συνεπώς οι Τούρκοι πως οι Έλληνες δεν θα αντιδράσουν έστω και αν αυτοί μεταφέρουν όλο τον στρατό τους στη Συρία και αφήσουν εντελώς γυμνά τα χερσαία τους σύνορα στην Ανατολική Θράκη και τα παράλια, κάτι που φυσικά όχι μόνο το πιστεύουν αλλά και το εφαρμόζουν ανενόχλητοι στην πράξη.

Είναι όμως καιρός αυτή την παθητικότητα που οδήγησε σε στρατηγικό λάθος τους Τούρκους να το εκμεταλλευτούμε. Όλα τελικά είναι υπέρ του Ελληνικού Στρατού … αν πάψουν τις κλάψες οι Έλληνες …ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΟΛΟ ΣΤΗ ΓΗ..ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ…

Μετά από πολλαπλές αναλύσεις που έχουν δει την δημοσιότητα, σχετικών αλλά και άσχετων …, απλά θα αναφερθώ στην συγκεκριμένη αρχή του πολέμου «Συγκέντρωση και Οικονομία Δυνάμεων».

Πρόκειται για δύο αλληλένδετες αρχές που αφορούν την ποσοτική κατανομή των δυνάμεων στο θέατρο επιχειρήσεων και στα πεδία των μαχών. Συνήθως οι δυνάμεις και τα μέσα είναι πάντα λιγότερα από τα απαιτούμενα σε έναν πόλεμο. Γι’ αυτό επιβάλλεται να γίνεται συγκέντρωση τους ώστε ΣΤΟΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΥΠΕΡΤΕΡΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ (αναφέρομαι σε συμβατικό πόλεμο με συμβατικούς στρατούς, χωρίς πυρηνικά ή διαστημικό πόλεμο κλπ).

Τόσο κατά τη συγκέντρωση δυνάμεων στην κύρια προσπάθεια, όσο και κατά τη διάθεση αυτών στις δευτερεύουσες αποστολές, πρέπει να επικρατεί πνεύμα οικονομίας ώστε να είναι δυνατή η αντιμετώπιση απρόβλεπτων καταστάσεων, η συνέχιση της προσπάθειας και η αποφυγή της σπατάλης πολεμικού δυναμικού.

Καμία αρχή του πολέμου δεν είναι ασήμαντη και έστω και μία αν δεν τηρηθεί ευλαβικά, δύναται να καταστρέψει έναν ολόκληρο στρατό εφόσον ο αντίπαλος το εκμεταλλευτεί!!!

Οι Αρχές του Πολέμου παρ’ όλη την εξέλιξη των οπλικών συστημάτων είναι αναλλοίωτες ακόμα. Στο διάβα του χρόνου ίσως προστεθούν και άλλες, όμως οι βασικές παραμένουν ενεργές.

Αν αυτή ακριβώς την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που το μείζον μέρος του τουρκικού στρατού ξηράς και της αεροπορίας είναι εμπλεκόμενο στο μέτωπο του Αφρίν, για το πολεμικό ναυτικό θα αναφερθώ κατόπιν, δεν το λάβουμε ως πλεονέκτημα και τρέχουμε δεξιά και αριστερά να βρούμε το δίκιο μας, που δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα, τότε ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ..
Οι Τούρκοι, όπως είναι γνωστό, απέσυραν είτε ολόκληρες μονάδες, είτε μέρος Τεθωρακισμένων Σχηματισμών και Μηχανοκινήτων από την Ανατολική Θράκη και τις προώθησαν ταχέως δια των σιδηροδρόμων στο μέτωπο της Συρίας.

Έχοντας υπόψη την Αρχή αυτή του Πολέμου στην οποία οι τουρκικές δυνάμεις είναι ευάλωτες

ΚΑΛΩ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ :Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact