ΔΙΑΦΟΡΑ

Στρατηγική ευκαιρία της Ελλάδας για καίριο πλήγμα κατά του Τουρκικού στρατού

Έχοντας μπροστά μας τα στρατηγικά αλλά και επιχειρησιακά σχέδια της Τουρκίας σε πλήρη εξέλιξη, βρισκόμαστε προ ενός μεγάλου Στρατηγικού Πλεονεκτήματος της Ελλάδος, που είναι η μη τήρηση από τους Τούρκους της Αρχής του Πολέμου «Συγκέντρωση και Οικονομία Δυνάμεων».

Όμως η Ελλάδα δεν φαίνεται να το εκμεταλλεύεται, υιοθετώντας μια παθητική στάση απέναντι στις τουρκικές δραστηριότητες και προκλήσεις.

Έχουν πεισθεί συνεπώς οι Τούρκοι πως οι Έλληνες δεν θα αντιδράσουν έστω και αν αυτοί μεταφέρουν όλο τον στρατό τους στη Συρία και αφήσουν εντελώς γυμνά τα χερσαία τους σύνορα στην Ανατολική Θράκη και τα παράλια, κάτι που φυσικά όχι μόνο το πιστεύουν αλλά και το εφαρμόζουν ανενόχλητοι στην πράξη.

Είναι όμως καιρός αυτή την παθητικότητα που οδήγησε σε στρατηγικό λάθος τους Τούρκους να το εκμεταλλευτούμε. Όλα τελικά είναι υπέρ του Ελληνικού Στρατού … αν πάψουν τις κλάψες οι Έλληνες …ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΟΛΟ ΣΤΗ ΓΗ..ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ…

Μετά από πολλαπλές αναλύσεις που έχουν δει την δημοσιότητα, σχετικών αλλά και άσχετων …, απλά θα αναφερθώ στην συγκεκριμένη αρχή του πολέμου «Συγκέντρωση και Οικονομία Δυνάμεων».

Πρόκειται για δύο αλληλένδετες αρχές που αφορούν την ποσοτική κατανομή των δυνάμεων στο θέατρο επιχειρήσεων και στα πεδία των μαχών. Συνήθως οι δυνάμεις και τα μέσα είναι πάντα λιγότερα από τα απαιτούμενα σε έναν πόλεμο. Γι’ αυτό επιβάλλεται να γίνεται συγκέντρωση τους ώστε ΣΤΟΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΥΠΕΡΤΕΡΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ (αναφέρομαι σε συμβατικό πόλεμο με συμβατικούς στρατούς, χωρίς πυρηνικά ή διαστημικό πόλεμο κλπ).

Τόσο κατά τη συγκέντρωση δυνάμεων στην κύρια προσπάθεια, όσο και κατά τη διάθεση αυτών στις δευτερεύουσες αποστολές, πρέπει να επικρατεί πνεύμα οικονομίας ώστε να είναι δυνατή η αντιμετώπιση απρόβλεπτων καταστάσεων, η συνέχιση της προσπάθειας και η αποφυγή της σπατάλης πολεμικού δυναμικού.

Καμία αρχή του πολέμου δεν είναι ασήμαντη και έστω και μία αν δεν τηρηθεί ευλαβικά, δύναται να καταστρέψει έναν ολόκληρο στρατό εφόσον ο αντίπαλος το εκμεταλλευτεί!!!

Οι Αρχές του Πολέμου παρ’ όλη την εξέλιξη των οπλικών συστημάτων είναι αναλλοίωτες ακόμα. Στο διάβα του χρόνου ίσως προστεθούν και άλλες, όμως οι βασικές παραμένουν ενεργές.

Αν αυτή ακριβώς την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που το μείζον μέρος του τουρκικού στρατού ξηράς και της αεροπορίας είναι εμπλεκόμενο στο μέτωπο του Αφρίν, για το πολεμικό ναυτικό θα αναφερθώ κατόπιν, δεν το λάβουμε ως πλεονέκτημα και τρέχουμε δεξιά και αριστερά να βρούμε το δίκιο μας, που δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα, τότε ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ..
Οι Τούρκοι, όπως είναι γνωστό, απέσυραν είτε ολόκληρες μονάδες, είτε μέρος Τεθωρακισμένων Σχηματισμών και Μηχανοκινήτων από την Ανατολική Θράκη και τις προώθησαν ταχέως δια των σιδηροδρόμων στο μέτωπο της Συρίας.

Έχοντας υπόψη την Αρχή αυτή του Πολέμου στην οποία οι τουρκικές δυνάμεις είναι ευάλωτες

ΚΑΛΩ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ :Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact