ΥΓΕΙΑ

Sudoku για δυνατό μυαλό

Τα παιδιά πρέπει να λύνουν sudoku και σταυρόλεξα για να βελτιώσουν την εγκεφαλική τους λειτουργία, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Πιο συγκεκριμένα, φάνηκε ότι η επίλυση sudoku βελτιώνει τη μνήμη τους, τα σταυρόλεξα τη λεκτική τους ικανότητα και τα παιχνίδια λέξεων την εκμάθηση λεξιλογίου.

Ωστόσο, όπως τονίζει η έκθεση «Puzzles in Education» επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, αν και το 75% των δασκάλων χρησιμοποιεί κάποιας μορφής παζλ στα μαθήματά του, αυτά συχνά αντιμετωπίζονται ως ένας τρόπος για να ενισχύσουν τη συμμετοχή των παιδιών στο μάθημα και όχι ως ένας τρόπος για να βελτιωθεί η διαδικασία εκμάθησης.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα «παιχνίδια» αυτά έχουν πολλά ψυχολογικά και γνωστικά οφέλη για τους μαθητές, καθώς μπορεί να αποδειχτούν ιδιαίτερα χρήσιμα στην εκμάθηση ορολογίας και λεξιλογίου, στην καλλιέργεια αφηρημένης σκέψης και στην απομνημόνευση δεδομένων. Για παράδειγμα, το Sudoku είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τη διδασκαλία των μαθηματικών και της επιστήμης, αν γίνουν σε αυτό μερικές προσαρμογές, όπως η χρήση χημικών συμβόλων αντί για αριθμούς.

Τα παιχνίδια λέξεων συνίστανται για την εκμάθηση συγκεκριμένων θεμάτων, ιδιαίτερα όταν απαιτείται η γνώση ορολογίας ή λεξιλογίου και τα σταυρόλεξα βοηθούν στην καλλιέργεια λεκτικής ευφράδειας, βελτιώνουν τη μνήμη και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων.

Πηγή: vita.gr

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact