ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν οι ιερόσυλοι, αλλά… στην Αλβανία!


Eίχαν διαρρήξει δυο ναούς στις κοινότητες Μόλιστα και Γαναδιό στην ευρύτερη περιοχή της Κόνιτσας 

Με μια εντυπωσιακή συνεργασία των ελληνικών αστυνομικών αρχών με τις αλβανικές, συνελήφθησαν μόλις πέρασαν στην πατρίδα τους οι δύο από τους τρεις Αλβανούς ιερόσυλους που είχαν διαρρήξει δυο ναούς στις κοινότητες Μόλιστα και Γαναδιό στην ευρύτερη περιοχή της Κόνιτσας και είχαν αρπάξει θρησκευτική κειμήλια.

Οι δράστες εντοπίστηκαν στο αλβανικό χωριό Ραντάτι και μεταφέρθηκαν στον τελωνειακό σταθμό της Μέρτζιανης, όπου έφτασαν Έλληνες αστυνομικοί για να τους ανακρίνουν. Μαζί τους ήταν και ένας κάτοικος της περιοχής όπου είχαν γίνει οι κλοπές, ο οποίος τους αναγνώρισε ανεπιφύλακτα. Σύμφωνα με την αλβανική Αστυνομία, πρόκειται για κοινούς διαρρήκτες και όχι για μέλη κυκλωμάτων αρχαιοκαπηλίας.

Οι δράστες είχαν παραβιάσει ένα παράθυρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στη Μόλιστα και είχαν τρυπώσει στο εσωτερικό όπου άδειασαν το παγκάρι και άρπαξαν ένα Ευαγγέλιο μεγάλης αξίας. Στη συνέχεια πήγαν στο Γαναδιό, όπου διέρρηξαν την κεντρική είσοδο του ναού των Ταξιαρχών και άρπαξαν από τον επισκοπικό άμβωνα μία εικόνα του Παντοκράτορα που χρονολογείται από το 1885.

Τα κλοπιμαία δεν έχουν βρεθεί και η αλβανική Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες ενώ προσπαθεί να εντοπίσει και τον τρίτο που διέφυγε. Μετά την σύλληψη των δραστών, η ελληνική πλευρά θα υποβάλει αίτημα για την έκδοσή τους, ωστόσο αυτό φαίνεται δύσκολο να γίνει δεκτό καθώς οι δυο Αλβανοί έχουν και στην πατρίδα τους ποινικές εκκρεμότητες.

 

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact