ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Βομβαρδισμοί σε προπύργια των τζιχαντιστών


Την Κυριακή 31 τζιχαντιστές και τουλάχιστον οκτώ πολίτες σκοτώθηκαν σε 43 αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του ΙΚ

Καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας έπληξαν και τη Δευτέρα, για δεύτερη συνεχή ημέρα, θέσεις των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) σε δύο από τα κυριότερα προπύργια τους, στη Ράκα και στο Χαλέπι, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την Κυριακή 31 τζιχαντιστές και τουλάχιστον οκτώ πολίτες σκοτώθηκαν σε 43 αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του ΙΚ, οι οποίες ήταν οι πιο εντατικές που έχει εξαπολύσει ως σήμερα εναντίον της εξτρεμιστικής οργάνωσης η οποία έχει προκαλέσει τρόμο στον πληθυσμό στις περιοχές της Συρίας και του Ιράκ τις οποίες ελέγχει.

Στην επαρχία Ράκα, στην κεντρική και βόρεια Συρία, ένα από τα σημαντικότερα προπύργια του ΙΚ στο συριακό έδαφος, αεροσκάφη της συριακής ΠΑ εξαπέλυσαν 16 επιδρομές, εκτοξεύοντας πυραύλους εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών, ανέφερε το Παρατηρητήριο, το οποίο κατέγραψε τον θάνατο τριών πολιτών.

Τρεις επιδρομές στοχοθέτησαν θέσεις του ΙΚ στα προάστια της πόλης Τάμπκα, στο δυτικό τμήμα της Ράκα και άλλες τέσσερις έγιναν κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τάμπκα, που συνεχίζει να είναι περικυκλωμένο από τους εξτρεμιστές. Άλλες εννέα επιδρομές έγιναν στην πόλη Ράκα, όπου η υδροδότηση διακόπηκε εξαιτίας ενός πλήγματος σε μια μονάδα επεξεργασίας και καθαρισμού του νερού.

Στην επαρχία Χαλέπι, όπου οι τζιχαντιστές προέλασαν ταχύτατα την περασμένη εβδομάδα εκδιώκοντας αντιπάλους τους αντάρτες, η Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε πολλές επιδρομές σε τοποθεσίες που βρίσκονται στα χέρια του ΙΚ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον οκτώ πολίτες στην Μένμπετζ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Η ίδια ΜΚΟ ανέφερε ότι μια οδοντίατρος «εκτελέστηκε» στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ από τους τζιχαντιστές του ΙΚ, που την κατηγόρησαν πως είχε στήσει ένα «πυρήνα κατασκοπείας για λογαριασμό του συριακού καθεστώτος». Η οδοντίατρος απήχθη από το ιατρείο της στη Μαγιαντίν, μια πόλη που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, μαζί με τέσσερις φίλους της η τύχη των οποίων παραμένει άγνωστη. Ο πατέρας της οδοντιάτρου ενημερώθηκε από το ΙΚ για την εκτέλεση της κόρης του.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact