ΥΓΕΙΑ

Σχέδια για πειραματικό εμβόλιο κατά του Έμπολα

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρόκειται να ξεκινήσει δοκιμές σε ανθρώπους ενός πειραματικού εμβολίου κατά του ιού Έμπολα από τον Σεπτέμβριο, αφού υπάρχουν θετικά αποτελέσματα από δοκιμές που έχουν διεξαχθεί σε πρωτεύοντα θηλαστικά, μετάδωσαν την Πέμπτη αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι μονάδες μολυσματικών νόσων των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας συνεργάζονται με την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ώστε να ξεκινήσουν οι δοκιμές του εμβολίου το συντομότερο δυνατόν, μετέδωσε το τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, ενώ το ίδιο αναφέρει σε άρθρο της και η εφημερίδα USA Today.

Στο μεταξύ, ένας εθελοντής αμερικανικής ανθρωπιστικής οργάνωσης, ο οποίος φέρεται πως μολύνθηκε στη Δυτική Αφρική από τον ιό Έμπολα, πρόκειται να μεταφερθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και να υποβληθεί σε θεραπεία σε πτέρυγα υψίστης ασφαλείας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Emory της Ατλάντα, ανακοίνωσαν σήμερα υπάλληλοι του νοσοκομείου.

Ο εθελοντής, ο οποίος μολύνθηκε ενώ εργαζόταν ώστε να βοηθήσει στον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας στη Δυτική Αφρική, θα μεταφερθεί μέσα στις επόμενες ημέρες σε μια ειδική μονάδα απομόνωσης που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC.

Η διεύθυνση του νοσοκομείου δεν αποκάλυψε τα στοιχεία του ασθενούς.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι το Στέιτ Ντιπάρμεντ σε συνεργασία με το CDC θα εξετάσουν τις επιλογές για πιθανές ιατρικές εκκενώσεις αμερικανών που εργάζονται ως εθελοντές της ανθρωπιστική βοήθειας που έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα στη Δυτική Αφρική, παρόλο που δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα αυτών.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact