ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σχέδιο περιορισμού των αυτοκινήτων στο κέντρο του Παρισιού

Η δήμαρχος του Παρισιού ανακοίνωσε ένα νέο σχέδιο περιορισμού των αυτοκινήτων στο ιστορικό κέντρο της πόλης, καθώς και την πρόθεσή της να απαγορεύσει πλήρως τα οχήματα με κινητήρες ντίζελ ως το 2020.

«Στις τέσσερις κεντρικές περιοχές της πόλης, πέρα από ποδήλατα, λεωφορεία και ταξί, τα μοναδικά οχήματα που θα επιτρέπονται θα είναι αυτοκίνητα των κατοίκων, οχήματα μεταφορών και παραδόσεων και οχήματα επειγόντων περιστατικών», δήλωσε η δήμαρχος Ανν Ινταλγκό.

Σύμφωνα με την Ινταλγκό, το προτεινόμενο πρόγραμμα καταπολέμησης της ρύπανσης θα εφαρμοστεί αρχικά τα Σαββατοκύριακα όμως μπορεί γρήγορα να επεκταθεί και στις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

«Θέλω τα αμάξια ντίζελ εκτός Παρισιού έως το 2020, και ει δυνατόν επίσης εκτός των ορίων του περιφερειακού», δήλωσε η δήμαρχος. «Σήμερα το 60% των κατοίκων του Παρισιού δεν κατέχουν δικό τους αυτοκίνητο, ενώ το 2011 το ποσοστό αυτό ήταν 40%. Το φαινόμενο προχωράει γρήγορα», πρόσθεσε.

Το κεντρικό Παρίσι παρουσιάζει υψηλή πυκνότητα πληθυσμού για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, μεταξύ άλλων λόγω τουρισμού και εμπορικής δραστηριότητας, ενώ η πόλη παρουσιάζει συχνά περιόδους υψηλής ρύπανσης που αναγκάζουν τις αρχές να θέτουν προσωρινά όρια ταχύτητας στους οδηγούς, ή να απαγορεύουν την κυκλοφορία αυτοκινήτων για κάποιες ημέρες.

Η Ινταλγκό προτείνει ως «πειραματικό» μέτρο το δικαίωμα διέλευσης μόνο αυτοκινήτων χαμηλών εκπομπών καυσαερίων στις μεγαλύτερες και πιο μολυσμένες κεντρικές οδούς, ενώ σκοπεύει να καθιερώσει όριο ταχύτητας 30 χιλιομέτρων την ώρα σε όσο το δυνατό περισσότερες ζώνες, με εξαίρεση τις κύριες λεωφόρους.

Εξάλλου ο αριθμός των ποδηλατοδρόμων στο Παρίσι αναμένεται να διπλασιαστεί έως το 2020, ως μέρος ενός προγράμματος ανάπτυξης αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ.Τα νέα μέτρα θα συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης στις 9 Φεβρουαρίου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact