ΚΟΣΜΟΣ

Τα εγκλήματα του Άσαντ στη Συρία: Βασανίζει και δολοφονεί χιλιάδες ανθρώπους [εικόνες]

Tο καθεστώς του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ έχει φυλακίσει 150.000 πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται σε κίνδυνο να υποστούν βασανιστήρια ή σκοτωθούν από το κράτος, υποστήριξε στο αμερικανικό Κογκρέσο μέλος της συριακής αντιπολίτευσης με το κωδικό όνομα «Καίσαρ».

Σύμφωνα με ανώτερο υπάλληλο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το υπουργείο θέλησε αρχικά να κρατήσει την ακρόαση αυτή – στην οποία ο Καίσαρας εμφάνισε μερικές από τις 55.000 εικόνες που έχει και δείχνουν τα βασανιστήρια, την πείνα και το θάνατο πάνω από 11.000 αμάχων – κλειστή για το κοινό, υπό τον φόβο για την ασφάλεια του αντιπολιτευόμενου και της οικογένειάς του. Ο Καίσαρας έφερε λαθραία τις εικόνες από τη Συρία, όταν έφυγε πέρυσι από φόβο για τη ζωή του.

Δεν υπήρχε ηχογράφηση ή βιντεοσκόπηση κατά τη διάρκεια της κατάθεσης. Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων είπε ότι η απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια του Καίσαρα. Ο ίδιος κάθισε στο τραπέζι μεταμφιεσμένος με ένα καπέλο του μπέιζμπολ και γυαλιά ηλίου.

Τα μέλη της επιτροπής έμειναν άναυδα από τα νέα στοιχεία για τις θηριωδίες του Άσαντ. «Δεν είμαι πολιτικός και δεν μου αρέσει η πολιτική. Έχω έρθει σε σας αξιότιμο Κογκρέσο για να σας δώσω ένα μήνυμα από το λαό της Συρίας … Αυτό που συμβαίνει στη Συρία είναι μια γενοκτονία που καθοδηγείται από τον χειρότερο όλων των τρομοκρατών, τον Μπασάρ αλ Άσαντ». , είπε ο Καίσαρας μέσω του μεταφραστή του.

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει κάτι τώρα ή οι 150.000 πολίτες που εξακολουθούν να κρατούνται από το καθεστώς θα έχουν την ίδια ζοφερή μοίρα με αυτούς που βλέπετε, συμπλήρωσε ο Καίσαρας. Η Αμερική ήταν γνωστή ως μια χώρα που προστατεύει τους αμάχους από αγριότητες, υποστήριξε, αναφερόμενος σε προηγούμενες ανθρωπιστικές κρίσεις, όπως την εθνοκάθαρση στη Γιουγκοσλαβία.

Ο Καίσαρας είπε στα μέλη της επιτροπής την ιστορία του. Μετά από δύο έτη σχολαστικής τεκμηρίωσης για το συστηματικό βασανισμό και τη δολοφονία χιλιάδων ανδρών, γυναικών και παιδιών, σχεδίασε προσεκτικά τη διαφυγή του με τις φωτογραφίες και τα αρχεία που τα συνοδεύουν. Το FBI έχει σχεδόν ολοκληρώσει την ταυτοποίηση του υλικού, αυξάνοντας την αποδεικτική αξία τους για τις μελλοντικές διώξεις για εγκλήματα πολέμου.

Προσοχή πολύ σκληρές εικόνες

Ο διεθνής εισαγγελέας εγκλημάτων πολέμου David Crane, ο οποίος ηγήθηκε του πρώτου μεγάλου ερευνητικού έργου κοιτάζοντας τις φωτογραφίες του Καίσαρα, είπε ότι οι αγριότητες του ξύπνησαν μνήμες του Ολοκαυτώματος.

Ο Frederic Hof, πρώην ανώτερος υπάλληλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ  που ασχολήθηκε με τη Συρία, κατέθεσε ότι οι φωτογραφίες υποχρεώνουν την κυβέρνηση Ομπάμα να μην συνεργαστεί με το καθεστώς Άσαντ, ένα σχέδιο που ορισμένοι ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ομπάμα εξετάζουν σοβαρά, υπό το πρίσμα της αυξανόμενης απειλής στη Συρία από τις εξτρεμιστικές ομάδες όπως ο ISIS.

«Αυτή η ενημέρωση καταργεί την ηθική αποδοχή οποιασδήποτε συνεργασίας με το καθεστώς Άσαντ», δήλωσε ο Hof, προσθέτοντας ότι η μόνη άλλη εύλογη επιλογή θα ήταν να αυξήσει δραστικά την υποστήριξη της η Αμερική στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό.

Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει προτείνει ένα νέο πρόγραμμα 500.000.000 δολαρίων για να εκπαιδεύσει και να εξοπλίσει με τον FSA, αλλά τα μέλη του Κογκρέσου έχουν παραπονεθεί ότι η κυβέρνηση δεν παρείχε καμία διευκρίνιση και δεν φαίνεται να πιέζουν για τη χρηματοδότηση.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ed Royce ζήτησε  να συσταθεί δικαστήριο και να βρεθεί το καθεστώς Άσαντ υπόλογο για εγκλήματα πολέμου.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact