ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα μηνύματα που φέρνει ο Μοσκοβισί στον Τσίπρα

Τι θα ζητήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός από τον Ευρωπαίο Επίτροπο

Μήνυμα στήριξης της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα ενόψει των δύο δύσκολων πακέτων μέτρων που αποτελούνται από τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου κομίζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος φθάνει σήμερα στην Αθήνα.

Εξάλλου, η επίσκεψη του Πιερ Μοσκοβισί έρχεται μία μόλις ημέρα μετά την «ψήφο εμπιστοσύνης» που επαναβεβαίωσε ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού.

Το πρώτο κρίσιμο τετ α τετ μετά τις εκλογές που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με ευρωπαίο αξιωματούχο, θα αφορά τόσο την υλοποίηση των συμφωνηθέντων, όσο και τα φλέγοντα ζητήματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και την έναρξη της συζήτησης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους που θα ακολουθήσουν την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Από την πλευρά του ο Επίτροπος αναμένεται να υπογραμμίσει την ανάγκη υλοποίησης των δεσμεύσεων, διαβεβαιώνοντας ότι τράπεζες και χρέος θα τεθούν αμέσως μετά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ εκτιμάται ότι μπορεί να αποτελέσει το «γαλλικό κλιεδί» για τις μαύρες τρύπες του προγράμματος. Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα των ισοδύναμων που αναζητούνται για τις «διορθώσεις» στις αβελτηρίες του προγράμματος, όπως το ζήτημα της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, τη φορολόγηση των ενοικίων που προσπαθεί να μαζέψει η κυβέρνηση, την αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ αλλά και οι αλλαγές στις 100 δόσεις.

Για αυτόν τον λόγο ακριβώς πριν την συνάντηση Μοσκοβισί με τον Αλέξη Τσίπρα, θα υπάρξει συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη στις 15.00 το απόγευμα της Τετάρτης , με τη συμμετοχή των οικονομικών υπουργών που καλούνται να φέρουν εις πέρας τις 48 προαπαιτούμενες δράσεις που θα ανοίξουν το δρόμο στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact