ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τα ποντίκια μπορούν να… τραγουδούν

Γνωρίζατε ότι τα ποντίκια μπορούν να τραγουδούν; Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια ομάδα επιστημόνων, σύμφωνα με τους οποίους τα αρσενικά ποντίκια τραγουδούν σαν… τα πουλιά, προκειμένου να προσελκύσουν τα θηλυκά.

Ακόμη, αλλάζουν τον τόνο τους, ανάλογα με το αν το θηλυκό είναι στο οπτικό τους πεδίο ή όχι.

Από την πλευρά τους τα θηλυκά, φαίνεται ότι προτιμούν ορισμένα από τα «τραγούδια» των αρσενικών περισσότερο από κάποια άλλα.

Σε μια ιδιόμορφη έρευνα, η οποία θα μπορούσε να ρίξει περισσότερο φως στα θέματα που σχετίζονται με τον αυτισμό και άλλες καταστάσεις που περιλαμβάνουν δυσκολίες στην επικοινωνία, οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Duke της Βόρειας Καρολίνας στις ΗΠΑ μελέτησαν αρσενικά ποντίκια, τα οποία έβαλαν σε κλουβιά μαζί με ένα θηλυκό –ή μόνα τους με τη μυρωδιά ενός θηλυκού.

Οι ερευνητές, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, χρησιμοποίησαν ειδικό εξοπλισμό για να καταγράψουν και να αναλύσουν τους ήχους που έβγαζαν τα ποντίκια, οι οποίοι είναι τόσο υψηλής συχνότητας που ο άνθρωπος δεν μπορεί να τους ακούσει.

Διαπίστωσαν ότι τα ποντίκια «τραγουδούσαν» ένα συγκεκριμένο ρυθμό -εξαιρετικά διαπεραστικό και περίπλοκο- όταν μπορούσαν μόνο να μυρίσουν ένα θηλυκό και ένα εντελώς διαφορετικό –πιο απαλό, πιο απλό και μεγαλύτερης διάρκειας- όταν μπορούσαν να το δουν.

«Πιστεύουμε ότι όταν τα αρσενικά μπορούν να δουν τα θηλυκά, επιλέγουν πιο απλούς ρυθμούς έτσι ώστε να εξοικονομούν ενέργεια για να μπορούν να κυνηγήσουν και ταυτόχρονα να πολιορκήσουν τα θηλυκά» εξήγησε ο ερευνητής Jonathan Chabout, σε μια δημοσίευση που έγινε στο επιστημονικό περιοδικό Frontiers of Behavioral Neuroscience.

Η έρευνα αυτή μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση του αυτισμού και των διαταραχών φωνητικής επικοινωνίας στους ανθρώπους, σύμφωνα με τους ερευνητές.

«Αρκετοί επιστήμονες απ’ όλον τον κόσμο κάνουν πειράματα για να διαπιστώσουν τα όρια της φωνητικής μάθησης και πλαστικότητας» σχολίασε από την πλευρά του ο Dr Jarvis.

Οι ηχογραφήσεις των «τραγουδιών» των ποντικιών έχουν ανέβει στο MouseTube, μια ψηφιακή αποθήκη ήχων από ποντίκια που έχουν καταγραφεί από επιστήμονες, η οποία δημιουργήθηκε από το Ινστιτούτο Παστέρ στο Παρίσι.

Πηγή: newsbeast.gr
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact