ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ- Ποροσένκο για την Ουκρανία


Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν επίσης στην ανάγκη να ξεκινήσουν και πάλι οι έρευνες γύρω από το σημείο της συντριβής του Boeing 777 – «Επικίνδυνες» χαρακτήρισε ο Πολωνός ΥΠΕΞ Σικόρσκι τις αυτοκρατορικές βλέψεις της Ρωσίας

 Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο αναφέρθηκαν στην κατάσταση στην Ουκρανία και εξέφρασαν την ελπίδα να ξεκινήσουν και πάλι οι έρευνες στο σημείο της συντριβής του αεροπλάνου των Malaysia Airlines, δήλωσε σήμερα μια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

«Η καγκελάριος Μέρκελ τηλεφώνησε στον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της καγκελαρίας Κριστίνε Βιρτς.

«Δόθηκε έμφαση στις συγκεκριμένες ενέργειες που θα μπορούσαν να επιτρέψουν την υποστήριξη των προσπαθειών της ομάδας επαφής, που αποτελείται από εκπροσώπους του ΟΑΣΕ (Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη), της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ώστε να επιτευχθεί μια εκεχειρία» στην ανατολική Ουκρανία, πρόσθεσε η ίδια.

Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν επίσης στην ανάγκη να ξεκινήσουν και πάλι οι έρευνες γύρω από το σημείο της συντριβής του Boeing 777.

«Με τη συνέχιση των μαχών, οι αυτονομιστές εμποδίζουν την πρόσβαση των ειδικών στο σημείο της συντριβής», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της καγκελαρίας.
Το Κίεβο τερμάτισε σήμερα μια εκεχειρία που είχε επιβάλει σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από το σημείο της συντριβής, το οποίο είναι μεταξύ των πόλεων Λουχάνσκ και Ντονέτσκ, προπύργια των αυτονομιστών ανταρτών.

Στο μεταξύ ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι δήλωσε σήμερα ότι οι αυτοκρατορικές βλέψεις της Ρωσίας, η κλιμάκωση της έντασης και η ρωσική προπαγάνδα είναι «επικίνδυνες».

«Δυστυχώς, η λογική της κλιμάκωσης της έντασης, η αυτοκρατορική ιδεολογία και η προπαγάνδα που παρατηρούμε στη Ρωσία είναι επικίνδυνες και γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να ελπίζουμε ότι η λογική θα υπερισχύσει στη Μόσχα», είπε ο Σικόρσκι σε συνέντευξή του στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό TVP Info.

Σύμφωνα με τον Πολωνό υπουργό, η στάση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν είναι μια απόπειρα να σώσει τα προσχήματα μετά την αποτυχία του σχεδίου του να διατηρήσει την Ουκρανία στη σφαίρα επιρροής του.

«Το σχέδιο αυτό απέτυχε. Σήμερα ο Πούτιν μάχεται απλώς για να κερδίσει μερικές επαρχίες. Δεν πρόκειται για επιτυχία. Είναι μια απόπειρα να σώσει τα προσχήματα», εκτίμησε ο Σικόρσκι.

Παράλληλα επεσήμανε ότι οι περίπου 20.000 στρατιώτες που έχει αναπτύξει η Ρωσία στα σύνορα με την Ουκρανία είναι μια δύναμη «ικανή να περικυκλώσει δύο επαρχίες, ίσως να δημιουργήσει έναν χερσαίο διάδρομο μεταξύ της Ρωσίας και της Κριμαίας, όχι όμως για να καταλάβει τη μισή Ουκρανία».

 

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact