ΥΓΕΙΑ

Το 30% των οροθετικών Αμερικανών δεν ελέγχουν την πορεία της ασθένειας τους

Μόλις 3 στους 10 Αμερικανούς που ζουν με τον ιό HIV ελέγχουν την πορεία της ασθένειας, εκθέτοντας άλλους στον κίνδυνο της μόλυνσης, ανακοίνωσαν σήμερα Αμερικανοί αξιωματούχοι υπηρεσιών υγείας.

Η έκθεση που δημοσίευσε το αμερικανικό ομοσπονδιακό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι 840.000 οροθετικοί από τους 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους που είχαν προσβληθεί από τον ιό HIV το 2011 δε λάμβαναν με συνέπεια τα φάρμακά τους, τα οποία κρατούν τον ιό σε καταστολή και σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Από τον αριθμό αυτό το 66% είχε διαγνωστεί με HIV, αλλά δε λάμβανε τακτικά θεραπεία. Το 20% δε γνώριζε ότι είχε μολυνθεί και στο 10% γιατροί είχαν συνταγογραφήσει φάρμακα για την καταπολέμηση του HIV, που είναι γνωστά ως αντιρετροϊκή θεραπεία αλλά εξακολουθούσαν να μη μπορούν να θέσουν τον ιό υπό έλεγχο και το 4% των ασθενών παρακολουθούνταν από γιατρό, αλλά δεν τους είχε συνταγογραφήσει τα αντιρετροϊκά φάρμακα.

Έρευνες καταδεικνύουν ότι η καταστολή του ιού μπορεί να παρατείνει την ζωή των οροθετικών και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της μετάδοσης του σε άλλους σε ποσοστό που φθάνει το 96%.

Σύμφωνα με το CDC, το ποσοστό των οροθετικών Αμερικανών που έχουν καταφέρει να καταστείλουν τον ιό παραμένει σχεδόν στα ίδια επίπεδα, με το 30% να πετυχαίνει αυτό το σκοπό το 2011, την τελευταία χρονιά που τα στατιστικά αυτά στοιχεία ήταν διαθέσιμα, σε σύγκριση με ένα 26% το 2009.

Οι νέοι δεν ελέγχουν τον ιό στο μεγαλύτερο ποσοστό, σύμφωνα με την έκθεση. Μόλις το 13% των ανθρώπων ηλικίας 18-24 ετών κατάφεραν να καταστείλουν τον ιό το 2011 σε σύγκριση με το 23% εκείνων ηλικίας 25- 34 ετών, το 27% ηλικίας 35- 44, το 34% εκείνων μεταξύ 45-54, το 36% εκείνων ηλικίας 55- 64 και το 37% των προσώπων ηλικίας 65 ετών και άνω.

Οι ερευνητές αποδίδουν αυτήν την ανομοιογένεια σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι λιγότερο από το 50% (49%) των προσώπων ηλικίας 18- 24 ετών που είναι οροθετικοί έχουν διαγνωστεί.

«Υπάρχουν ανεκμετάλλευτες δυνατότητες να μειώσουμε την επιδημία μέσω της βελτίωσης των εξετάσεων και της θεραπείας, αλλά χάνουμε πάρα πολλές ευκαιρίες» επισήμανε ο δρ. Τζόναθαν Μέρμιν, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου του CDC για το HIV/AIDS, σε μία ανακοίνωση του Κέντρου.

Σύμφωνα με το CDC, τουλάχιστον 50.000 Αμερικανοί προσβάλλονται από τον ιό HIV κάθε χρόνο.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact