ΥΓΕΙΑ

Το ΚΕΕΛΠΝΟ στην υπηρεσία πρόληψης των ατυχημάτων απο πνιγμούς

Με στόχο να προστατεύσει τα παιδιά από τους πνιγμούς, οι οποίοι δυστυχώς είναι σύνηθες φαινόμενο στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι διαθέτουμε παράδοση στην θάλασσα, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) πραγματοποιεί πρόγραμμα πρόληψης σε συνεργασία με διεθνείς εταίρους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την ΕΟΥΔΑ ( Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας-Αθλητικής Αλιείας) το Υπουργείο Άμυνας, το Hall of Fame και την Πριγκίπισσα του Μονακό.

Φέτος έχουν ήδη εκπαιδευτεί χιλιάδες παιδιά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε κατασκηνώσεις και θερινά θέρετρα, στα πλαίσια του προγράμματος «Πνιγμός: Πρόληψη, Διάσωση, Φροντίδα».

Σημειώνεται ότι βάση του Εθνικού Σχεδίου για τα Ατυχήματα, το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ως αποστολή του την προστασία της δημόσιας υγείας από ατυχήματα στο νερό. Σύμμαχοι του Κέντρου σε αυτή την προσπάθεια είναι οι οργανισμοί Princess Charlene of Monaco Foundation, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, International Swimming Hall of Fame, και η Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας. Εισηγητής του προγράμματος είναι ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης που έχει βραβευτεί 4 φορές για την παγκόσμια προσφορά του στη ναυαγοσωστική από το International Swimming Hall of Fame και το Royal Life Saving Society Commonwealth (τελεί υπό την αιγίδα της Βασίλισσας Ελισάβετ).

Η διδασκαλία περιλαμβάνει ασφάλεια, διάσωση, επιβίωση σε ναυάγιο και αθλητική ναυαγοσωστική. Χάρη στη γενναιόδωρη βοήθεια της Πριγκίπισσας H.S.H. Charlene, στο θεωρητικό μέρος που πραγματοποιείται με χρήση οπτικοακουστικών μέσων, προστέθηκε η πρακτική εξάσκηση με εξοπλισμό για διασώσεις και ναυάγια.

«Το ΚΕΕΛΠΝΟ πρωτοστατεί στην προάσπιση της δημόσιας υγείας από ατυχήματα στο νερό, αυτή την φορά με την υποστήριξη σημαντικών οργανισμών» δήλωσε ο διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Δρ. Θεόδωρος Παπαδημητρίου. Από την πλευρά της η πριγκίπισσα H.S.H. Charlene του Monaco (Ιδρύτρια Princess Charlene of Monaco Foundation), ανέφερε χαρακτηριστικά : «Έχουμε ακούσει φριχτές ιστορίες παιδιών που πνίγηκαν. Διδάσκοντας κολύμβηση και ασφάλεια στο νερό, συμβάλλουμε ώστε να αποτραπούν». Οπως επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, «προϋπόθεση για την ευημερία και την πρόοδο των πολιτών, είναι η ασφάλεια την οποία επιδιώκουμε με το πρόγραμμα πρόληψης ατυχημάτων στο νερό».

Ο Bruce Wigo, πρόεδρος του International Swimming Hall of Fame, υπογράμμισε πως : «Η ασφάλεια στο νερό, είναι σκοπός του Hall of Fame. Στηρίζουμε το πρόγραμμα στην Ελλάδα, που θα συμβάλλει στην εκπαίδευση χιλιάδων παιδιών». Τέλος ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης, (Διευθυντής Αθλητικής Ναυαγοσωστικής στην Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας), πρόσθεσε: «Το σώμα μας και η Γη είναι κυρίως νερό. Το στοιχείο που μας δίνει ζωή, μπορεί να μας την αφαιρέσει. Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους».

“Έλληνα Προφυλάξου” από τον Πνιγμό

Το ΚΕΕΛΠΝΟ επίσης, στα πλαίσια του προληπτικού του ρόλου για την προστασία της δημόσιας υγείας από ατυχήματα στο νερό, δημιούργησε το βίντεο “Έλληνα Προφυλάξου”. Πρωταγωνιστούν ο δυό φορές παγκοσμίως βραβευμένος από το Hall of Fame, Δρ. Στάθης Αβραμίδης, ο Πρόεδρος του International Swimming Hall of Fame, Bruce Wigo, και ο Ευστάθιος Παπαδόπουλος υποδυόμενος ένα 10χρονο παιδί που πνίγηκε σε μια ερημική παραλία, επειδή απομακρύνθηκε από την ακτή φαγωμένος και χωρίς να γνωρίζει κολύμπι. Με σκηνοθεσία Αβραμίδη και μοντάζ Σταμάτη Τριπόδη, το βίντεο περνάει το μήνυμα εκμάθησης της αθλητικής ναυαγοσωστικής, ως μέσου προστασίας από ατυχήματα στο νερό.

Το μήνυμα τελεί υπό την αιγίδα των οργανισμών: Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας, Σύλλογος Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, International Awards Giuseppe Sciacca, Fondazione Guiseppe Sciacca, International Swimming Hall of Fame (video).

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact