ΣΥΝΤΑΓΕΣ

To κέικ Σαλονίκ του Νίκου Τσελεμεντέ

ΥΛΙΚΑ:

400γρ αλεύρι φαρίνα
300γρ. ζάχαρη
200γρ. βούτυρο
310ml. γάλα πλήρες
4αυγά
1κ.σ χυμό λεμονιού
1κ.σ κανέλα σκόνη
¾κ.γ μοσχοκάρυδο σκόνη
¼κ.γ γαρίφαλο σκόνη
1κ.γ υγρή βανίλια ή 1 κάψουλα βανιλλίνη
1½κ.γ baking powder

Εκτέλεση:

Αφήνουμε το βούτυρο και τα αυγά εκτός ψυγείου να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα και σταδιακά στο μείγμα.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, την βανίλια, το λεμόνι, το baking powder και 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι, τα οποία έχουμε κοσκινίσει προηγουμένως.

Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, κοσκινισμένο, εναλλάξ με το γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου. Χρησιμοποιούμε μια σπάτουλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μια φόρμα. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα, τοποθετούμε στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά στην λειτουργία του αέρα. (Στα 40 λεπτά δοκιμάζουμε με ένα ξύλινο καλαμάκι αν έχει ψηθεί το κέικ.) Ξεφορμάρουμε και ακουμπάμε το κέικ σε σχάρα. Πασπαλίζουμε με λεπτή κρυσταλλική ζάχαρη, όπου έχουμε αναμείξει με λίγη κανέλα σκόνη.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact