ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΤΑΙΠΕΔ παραχώρησε έκταση 10 στρεμμάτων στον Δήμο Ναυπλίου

Η διαδικασία παραχώρησης των οικοπέδων της παραλιακής ζώνης Ναυπλίου -Νέας Κίου στον δήμο Ναυπλιέων από το ΤΑΙΠΕΔ ολοκληρώθηκε την Τρίτη.

Η οριστική συμφωνία μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, του εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ και του δημάρχου Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρου, πραγματοποιήθηκε σήμερα για την κυριότητα των εν λόγω οικοπέδων, συνολικής έκτασης δέκα στρεμμάτων, ιδιοκτησίας του Δημοσίου, των οποίων η διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση ανήκε στο ΤΑΙΠΕΔ.

Η αίσια έκβαση αυτής της υπόθεσης έχει ικανοποιήσει την τοπική κοινωνία, η οποία είχε εναντιωθεί με την εκποίηση των οικοπέδων από το ΤΑΙΠΕΔ, γιατί αποτελούσε πάγιο αίτημα η παραχώρησή τους στον δήμο.

Σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Κωστούρος ανέφερε: «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο δήμος αποκτά ελεύθερο χώρο, ώστε να προχωρήσει στην κατασκευή σχολείων, συνεδριακών αιθουσών και πολυχώρων πολιτισμού που θα καλύψουν τις ανάγκες του. Θέλω να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν στην επίτευξη αυτού του στόχου και επιθυμώ να εξάρω την αποφασιστική συμβολή και καταλυτική παρέμβαση του συντοπίτη μας υπουργού ΠΕΚΑ στην παραχώρηση των οικοπέδων στον δήμο μας».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact