ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το «τέρας» προελαύνει: Αυτό που συμβαίνει τώρα στη Μαδαγασκάρη έρχεται σύντομα παντού

Δραματικές αλλαγές στον πλανήτη και κατά συνέπεια στον ίδιο τον ανθρώπινο τρόπο ζωής, έχει φέρει η κλιματική αλλαγή των τελευταίων ετών, με κάποιες από τις περιοχές να τη βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο.

Μία από αυτές τις περιοχές είναι η Μαδαγασκάρη. Το νησί βρίσκεται στα νότια παράλια της Αφρικής και το νότιο τμήμα του, ένα κατά τα άλλα παρθενικό και τροπικό μέρος με μεγάλη βιοποικιλότητα, αντιμετωπίζει τις χειρότερες ξηρασίες των τελευταίων 4 ετών με αποτέλεσμα οι κάτοικοί του να έρχονται αντιμέτωποι με τον λοιμό.

Oι μειωμένες βροχοπτώσεις των τελευταίων πέντε ετών έχουν οδηγήσει 1.14 εκατομμύρια ανθρώπους να υποφέρουν από ανεπάρκεια τροφής ενώ περίπου 400,000 άνθρωποι οδηγούνται προς τον λοιμό σύμφωνα με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του ΟΗΕ.

Οι σκηνές απίστευτου πόνου από οικογένειες που λιμοκτονούν περιγράφονται από τους αντιπροσώπους από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του ΟΗΕ που βρίσκονται στην περιοχή. Παιδιά τρώνε κατά χιλιάδες ακατέργαστους κάκτους, άγρια φύλλα φτάνοντας μέχρι και την έσχατη λύση, τα έντομα.

Με τους κατοίκους της περιοχής να έχουν μάθει στην αγροτική ζωή πολλές δεκαετίες, βρίσκονται απέναντι από μία ξηρά γη που έχει καλυφθεί από άμμο και οι πιθανότητες να βρέξει είναι ελάχιστες.

Ακριβείς αριθμοί των θανάτων που έχουν προέλθει από τον λιμό δεν υπάρχουν όμως το πρακτορείο Agence France-Presse έχει καταγράψει τουλάχιστον 340 θανάτους το τελευταίο διάστημα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact