ΚΟΣΜΟΣ

Το Top 10 της φρίκης που έχει επιβάλει στον πλανήτη το ISIS

Το Top 10 της φρίκης που έχει επιβάλει στον πλανήτη το ISIS - Εικόνα13

Το Ισλαμικό Κράτος απαγάγει και στρατολογεί παιδιά ηλικίας έξι ετών ή και μικρότερα από το Ιράκ και τη Συρία, τα στέλνει σε στρατόπεδα εκπαίδευσης και μόλις φτάσουν στα εννιά, τα ξαποστέλνει στις πρώτες γραμμές του πυρός. Το σκοτεινό χαλιφάτο χρησιμοποιεί τα παιδιά ως μαχητές, ανθρώπινες ασπίδες, πληροφοριοδότες ή απλά δοχεία αίματος για μεταγγίσεις στους τραυματισμένους στρατιώτες του. Το ISIS μεγαλώνει μια μεγάλη στρατιά παιδιών-μαχητών και η Δύση θα έχει να μάχεται μαζί τους για χρόνια.

Το Top 10 της φρίκης που έχει επιβάλει στον πλανήτη το ISIS - Εικόνα14

Εξάχρονα αγόρια στέκονται στις πρώτες γραμμές των δημόσιων εκτελέσεων της Ράκα, μετατρέπονται σε δεξαμενές αίματος στις μάχες, διδάσκονται να καταδίδουν τους άπιστους και εκπαιδεύονται να γίνουν βομβιστές αυτοκτονίας ή στρατιώτες πλήρους απασχόλησης στην πιο τρομακτική ενδεχομένως δράση του Ισλαμικού Κράτους, καθώς υποθηκεύει το ίδιο το μέλλον της Μέσης Ανατολής. Το καλοκουρδισμένο σύστημα της παιδικής πλύσης εγκεφάλου προετοιμάζει ένα μακρύ μέλλον μαχών με τη Δύση αλλά και τον ειρηνικό μουσουλμανικό κόσμο και παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα νούμερα, τόσο τα Ηνωμένα Έθνη όσο και πλειάδα ΜΚΟ κάνουν λόγο για εκτεταμένο δίκτυο προπαγανδιστικής κατήχησης και πολεμικής εκπαίδευσης παιδιών.

Καταστροφή αρχαίων πόλεων και κειμηλίων ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας

Το Top 10 της φρίκης που έχει επιβάλει στον πλανήτη το ISIS - Εικόνα15

Το ISIS στρέφεται κατά του παγκόσμιου πολιτισμού και ούτε αρχαία κειμήλια δεν γλιτώνουν από το πρωτόγνωρο μένος των εξτρεμιστών τζιχαντιστών. Αφού κατέστρεψε την 3.000 ετών Νιμρούντ και ισοπέδωσε τη 2.000 ετών Χάτρα (Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO), σειρά είχε μετά ο σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος της Χορσαμπάντ στο βόρειο Ιράκ, της παλιάς πρωτεύουσας των Ασσυρίων με την ιστορία των 2.800 ετών, αλλά και το αρχαιολογικό μουσείο της Μοσούλης. Πάπυροι, αγάλματα και αρχιτεκτονήματα κάηκαν και γκρεμίστηκαν με μπουλντόζες, ενώ το Ισλαμικό Κράτος έχει κάψει εκατοντάδες βιβλία από τη Βιβλιοθήκη και το Πανεπιστήμιο της Μοσούλης, ανάμεσά τους και πολλά σπάνια χειρόγραφα.

Από το μένος του Ισλαμικού Κράτους δεν γλίτωσε ούτε η πολυπαινεμένη ρωμαϊκή Παλμύρα, με τις καταστροφές εκεί να λογίζονται ολοκληρωτικές, αφού τόσο η Αψίδα του Θριάμβου και ο Ναός του Βήλου όσο και άλλα ανυπολόγιστης ιστορικής αξίας αρχιτεκτονήματα είναι σήμερα συντρίμμια. Η πλήρης έκταση της καταστροφής των αρχαίων ναών και κειμηλίων δεν μπορεί να εκτιμηθεί στην ολότητά της, οι μη κυβερνητικοί οργανισμοί και τα παρατηρητήρια κάνουν πάντως λόγο για ολοκληρωτική λαίλαπα.

Το ISIS ισχυρίστηκε δημόσια ότι η καταστροφή ενέχει θρησκευτικά κίνητρα, αν και η αλήθεια είναι σχετικά διαφορετική, καθώς το άνομο χαλιφάτο πουλά στη μαύρη αγορά κειμήλια για να αντισταθμίσει τα χαμένα έσοδα από τις πετρελαιοπηγές που ελέγχει και ισοπεδώνονται στους εκτεταμένους δυτικούς βομβαρδισμούς.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact