ΚΟΣΜΟΣ

Τον Ιούνιο η δίκη 16 προσώπων για «απόπειρα ανατροπής» της κυβέρνησης της Τουρκίας

Μεταξύ των κατηγορουμένων ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Οσμάν Καβαλά

Η δίκη 16 προσώπων που κατηγορούνται ότι «επιχείρησαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση» της Τουρκίας υποστηρίζοντας διαδηλώσεις το 2013, μεταξύ των οποίων ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Οσμάν Καβαλά, θα αρχίσει στις 24 Ιουνίου, μεταδίδουν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η πρώτη ακροαματική συνεδρίαση της δίκης αυτής, η οποία προκαλεί ανησυχία σε οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, θα πραγματοποιηθεί στο δικαστήριο της Σηλυβρίας, στις παρυφές της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων DHA.

Τουρκικό δικαστήριο δέχθηκε χθες το κατηγορητήριο ενός εισαγγελέα, ο οποίος ζητεί να επιβληθούν ποινές ισόβιας κάθειρξης σ’ αυτά τα 16 πρόσωπα που κατηγορούνται για «απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης» επειδή υποστήριξαν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις της άνοιξης του 2013, γνωστές με την ονομασία «κίνημα του Γκεζί», όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνεται ο Καβαλά, ένας μαικήνας σεβαστός στους κύκλους των διανοουμένων στην Τουρκία και στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στη Γαλλία, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή εδώ και πάνω από έναν χρόνο.

Ο δημοσιογράφος Τζαν Νουντάρ, πρώην διευθυντής της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet ο οποίος έχει καταφύγει στη Γερμανία, περιλαμβάνεται επίσης στα πρόσωπα που θα δικασθούν, όπως και ο ηθοποιός Μεχμέτ Αλί Αλαμπορά.

Η καταστολή όσων έχουν εκφράσει κάποια συμπάθεια για το κίνημα του Γκεζί έχει ενισχυθεί τους τελευταίους μήνες, καθώς πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου.

Οι οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων απορρίπτουν τις «παράλογες» κατηγορίες και βλέπουν στη δίκη αυτή μια εκστρατεία εκφοβισμού εναντίον της κοινωνίας των πολιτών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact