ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκοκύπριοι προς ΟΗΕ: Έχουμε κι εμείς δικούς μας ανθρώπους αγνοούμενους


Ο σύνδεσμος των οικογενειών αυτών εξέδωσε ανακοίνωση και κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι προσπαθεί να το πολιτικοποιήσει και να το προωθήσει ως θέμα που επηρεάζει μόνο τους Ελληνοκύπριους

Οικογένειες τουρκοκύπριων αγνοουμένων απέστειλαν επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν και τον Επίτροπο Nils Muiznieks σε σχέση με το ύψος των αποζημιώσεων για αγνοούμενους συγγενείς τους.

Ο σύνδεσμος των οικογενειών αυτών εξέδωσε ανακοίνωση και αναφέρει ότι στην επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ σημειώνεται πως το θέμα των αγνοουμένων στην Κύπρο είναι πρωτίστως ανθρωπιστικό  και κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι προσπαθεί να το πολιτικοποιήσει και να το προωθήσει ως θέμα που επηρεάζει μόνο τους Ελληνοκύπριους.

Με βάση τα όσα αναφέρονται στην επιστολή, ο αριθμός των Τουρκοκυπρίων αγνοουμένων ανέρχεται στους 493, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι πολίτες και από αυτούς ένα ποσοστό 26% είναι γυναικόπαιδα.  Αναφέρεται ακόμη ότι οι Ελληνοκύπριοι αγνοούμενοι είναι 1,508, από τους οποίους το 55% είναι στρατιώτες, 45% πολίτες και 8% γυναίκες και παιδιά.

Στην επιστολή αυτή, ο Πρόεδρος του λεγόμενου “Συνδέσμου Μαρτύρων”  αναφέρει ακόμη προς τον ΓΓ του ΟΗΕ ότι το μόνο βήμα στο οποίο λαμβάνεται υπόψη η άποψη των Τουρκοκυπρίων είναι η Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων. Πρόσθεσε ότι το ΕΔΑΔ (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) “κωφεύει” στις αγωνίες των Τουρκοκυπρίων.

Επίσης κατηγορείται το ΕΔΑΔ ότι δήθεν δεν δέχτηκε αιτήσεις από οικογένειες Τουρκοκυπρίων και συγγενείς αγνοουμένων.  Σε άλλο σημείο της επιστολής αναφέρεται ακόμη ότι το θέμα πρέπει να περιληφθεί στην ατζέντα του ΟΗΕ ως ανθρωπιστικό ζήτημα.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact