ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τούρτα παγωτό καραμέλα με μπισκότα

Ο Chef προτείνει…

Να γλύφεις τα δάχτυλά σου…
Συστατικά
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη 35% λιπαρά
  • 2 συσκευασίες καραμελωμένα ζαχαρούχα γάλατα  (κρύα από το ψυγείο)
  • 400 γρ. μπισκότα με γέμιση (36 τμχ.)
  • 150 γρ. φιστίκια αλατισμένα (75 γρ. + 75 γρ.)

Για το σερβίρισμα

  • λιωμένη σοκολάτα
  • έξτρα φιστίκια αλατισμένα

Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και το ένα κουτί κρύο καραμελωμένο γάλα.
  • Χτυπάμε για 5-6 λεπτά με ένα μίξερ χειρός με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει και να αποκτήσει μορφή γιαουρτιού. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. με αποσπώμενη βάση τοποθετούμε λαδόκολλα στον πάτο και στρώνουμε 16 γεμιστά μπισκότα στη βάση.
  • Ρίχνουμε με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας τη μισή γέμιση πάνω από τα μπισκότα και απλώνουμε να πάει παντού.
  • Πάνω από την κρέμα με ένα 1 κ.γ. απλώνουμε διάσπαρτες κουταλιές από το 2οκαραμελωμένο γάλα.
  • Προσθέτουμε τα μισά φιστίκια και από πάνω συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φιστίκια και τέλος τοποθετούμε και τα υπόλοιπα γεμιστά μπισκότα με τον ίδιο τρόπο όπως και πριν.
  • Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες να παγώσει καλά.
  • Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα και έξτρα φιστίκια.

akispetretzikis.com

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact