ΚΟΣΜΟΣ

Τους γάμους των ομόφυλων αναγνωρίζει ο δήμαρχος της Ρώμης

Τη μάχη με το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών για την αναγνώριση γάμων που έγιναν στο εξωτερικό μεταξύ ομόφυλων δυναμιτίζει ο δήμαρχος Ρώμης: Σε τελετή με πλήρη επισημότητα, μετέγγραψε στο μητρώο του Δήμου 16 ομόφυλων ζευγαριών που είχαν παντρευτεί στο εξωτερικό. Ο υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, αντέδρασε λέγοντας πως η κίνηση δεν έχει καμία νομική ισχύ και «ο δήμαρχος απλά υπέγραψε αυτόγραφα».

Ο δήμαρχος Ρώμης, Ιγκνάτσιο Μαρίνο, βρίσκεται σε ομάδα δημάρχων που είχαν προηγούμενως διακηρύξει συλλογικά την αντίθεσή τους στην άρνηση του υπουργείου Εσωτερικών να αναγνωρίσει γάμους που είχαν τελεστεί σε όσες χώρες του εξωτερικού υπάρχει η σχετική πρόβλεψη.

Το Σάββατο στο λόφο του Καμπιντόλιο, την έδρα της δημοτικής αρχής στη Ρώμη, ο Μαρίνο υποδέχθηκε 16 ομόφυλα ζευγάρια -και γυναικών και ανδρών, κάποια με παιδιά- για την επίσημη τελετή μεταγγραφής τους στα δημοτικά αρχεία ως παντρεμένους.

Ο Μαρίνο είπε πως είναι «θεμελιώδες να μπαίνει ο δήμαρχος στη θέση του υπερασπιστή των δικαιωμάτων όλων». «Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη ημέρα, η οποία σύντομα ελπίζω να γίνει μία συνηθισμένη ημέρα» έγραψε στο twitter (βάζοντας μάλιστα και hashtag “η Ρώμη αναγνωρίζει”).

Η αντίδραση από μερικούς δρόμους παραπέρα, το υπουργείο Εσωτερικών, ήταν άμεση. Ο Αντζελίνο Αλφάνο, επαναλαμβάνοντάς την άρνησή του για την αναγνώριση τελεσμένων γάμων και ότι αυτό δεν είναι δυνατό βάσει της υφιστάμενης νομοθείας, είπε «ότι η υπογραφή του Μαρίνο δεν μπορεί να υποκαταστήσει το νόμο και δεν έχει καμία νομική ισχύ».

«Στην πράξη, ο Μαρίνο έδωσε απλά το αυτόγραφό του σε αυτά τα, κατά τα άλλα εντελώς αξιοσέβαστα, ζευγάρια» ανέφερε ο υπουργός σε ανάρτησή του.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact