ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρόικα: Να εξαιρεθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις από τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια – «Υπήρξε μικρή πρόοδος αλλά όχι συμφωνία» λένε στο ΥΠΟΙΚ

Να εξαιρεθούν οι 1.000 μεγαλύτερες επιχειρήσεις από τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια αλλά και επιπλέον διευκρινίσεις και στοιχεία ζήτησε η τρόικα από το υπουργείο Οικονομικών κατά την έκτακτη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του ΥΠΟΙΚ, που συνομίλησε με δημοσιογράφους, η συζήτηση που έγινε αφορούσε στην εξαίρεση των 1.000 μεγαλύτερων επιχειρήσεων, από την προτεινόμενη ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης, ώστε να μην καθυστερήσει η νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων.

Οι τροϊκανοί ζήτησαν επιπλέον στοιχεία για τους λεγόμενους μεγάλους οφειλέτες, ενώ προβληματισμός υπήρξε και για τα χρέη τους σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

Σε ότι αφορά το σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση των υπόλοιπων μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, δεν αποκλείεται να υπάρξει διεύρυνση των κριτηρίων προκειμένου να ενταχθούν σε αυτό περισσότερες επιχειρήσεις.

Άφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο το «πλαφόν» των 900.000 τζίρου, όπως προβλέπει το αρχικό σχέδιο, να αυξηθεί σημαντικά. Παράλληλα οι δανειστές ζήτησαν από το επιτελείο του υπουργείου Ανάπτυξης να υπάρξει άλλη κατηγοριοποίηση των επιχειρήσεων που θα ενταχθούν.

Υπ. Ανάπτυξης: Προχωρήσαμε αλλά ακόμη δεν συμφωνήσαμε

Σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης, για μια ακόμη φορά επανέλαβε ότι δεν υπάρχει «καταγεγραμμένη διαφωνία», σημειώνοντας χαρακτηριστικά «προχωρήσαμε σήμερα περισσότερο με την τρόικα στις διαπραγματεύσεις αλλά δεν είμαστε ακόμη στο τέλος του δρόμου».

Επίσης για μια ακόμη φορά υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια θα «κατέβει» ξεχωριστά από το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση των φυσικών προσώπων.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, επιδιώκει να κλείσει άμεσα το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, ακόμη και μέχρι την Παρασκευή, αν και υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές σε ότι αφορά τις δόσεις, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Οποιαδήποτε λύση βρεθεί, πρέπει να κουμπώσει με τις συνολικές ρυθμίσεις» κατέληξε.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact