ΚΟΣΜΟΣ

Β. Κορέα: Πληρώνουν «φόρο μετάλλου» για τα αγάλματα του Κιμ Γιονγκ Ουν!


Ο ηγέτης της χώρας στήνει αγάλματα δικά του και του πατέρα του που πέθανε πρόσφατα και ζητά από τους πολίτες να πληρώσουν έξτρα το κόστος 

Οι κάτοικοι της πόλης Σινουίτζου της Βόρειας Κορέας αναγκάστηκαν να πληρώσουν ως φόρο μέταλλο στο κράτος, ώστε να κατασκευαστούν δύο νέα αγάλματα στην πόλη τους: το ένα απεικονίζει τον Κιμ Γιονγκ Ουν και το άλλο τον πατέρα του ηγέτη της χώρας, τον Κιμ Ιλ Σουνγκ που απεβίωσε πρόσφατα. 

«Έγινε ολόκληρη καμπάνια τον Ιούνιο, όπου μάζεψαν χαλκό από όλους στην Σινουίτζου» δήλωσε ένας κάτοικος ανώνυμα στην εφημερίδα Daily News. 

«Ήταν μια εκστρατεία για να συγκεντρωθεί χαλκός. Δεν έγινε καμία εξαίρεση, ο καθένας έπρεπε να πληρώσει εντός καθορισμένης χρονικής περιόδου» είπε ακόμα.

Το μέταλλο είναι σε έλλειψη στη Βόρεια Κορέα, γεγονός που σημαίνει ότι οι περισσότεροι αναγκάστηκαν να βγουν και να το αγοράσουν και να προκληθεί έτσι μια αύξηση της τιμής. Οι έμποροι αναγκάστηκαν με τη σειρά τους να κάνουν περισσότερες εισαγωγές από την Κίνα. 

Στην Βόρεια Κορέα δεν υπάρχει φορολογικό σύστημα, από τότε που καταργήθηκε τη δεκαετία του ’70 εν μέσω πανηγυρισμών. Αντίθετα, οι κάτοικοι έχουν την υποχρέωση να κάνουν δωρεές στο κράτος ήδη από όταν πηγαίνουν στο δημοτικό σχολείο. Αυτές μπορεί να είναι σε είδος, όπως για παράδειγμα σε χρυσό, χαλκό, δέρματα κουνελιών, ή φαρμακευτικά βότανα, ή η αντίστοιχη αξία σε μετρητά (που υπολογίζεται σε τιμές αγοράς, και όχι σύμφωνα με τις κρατικές τιμές).

«Ο κόσμος δεν γνώριζε τι επρόκειτο να γίνει με το χαλκό, αλλά μετά από την τελετή αποκαλυπτηρίων όλοι συνειδητοποίησαν τι γινόταν», είπε ο κάτοικος που διατηρεί την ανωνυμία του για λόγους ασφαλείας. 

Τα «δίδυμα αγάλματα» τοποθετήθηκαν στον κεντρικό σταθμό της πόλης, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τα μέτρα παρακολούθησης στην περιοχή. 
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact