ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: O πρίγκιπας Ουίλιαμ δείχνει ανήσυχος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας


Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Ουίλιαμ, παραβρέθηκε στα εγκαίνια νέας πτέρυγας στο πανεπιστήμιο Dickson Poon στην Οξφόρδη και συμβούλευσε τους Βρετανούς να μην εστιάζουν στον ερχομό του νέου βασιλικού μωρού, αλλά στα σοβαρά διεθνή και εγχώρια ζητήματα

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έδειξε ότι ανησυχεί για το επερχόμενο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας στις 18 Σεπτεμβρίου. Ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ παραβρέθηκε χθες και μίλησε στα εγκαίνια νέας πτέρυγας στο πανεπιστήμιο Dickson Poon της Οξφόρδης και συνέστησε σε αυτούς που τον συνεχάρησαν για τον ερχομό του νέου βασιλικού μωρού, να δείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα σοβαρά διεθνή και εγχώρια ζητήματα που έχουν προκύψει.

Ο πρίγκιπας ανέφερε: «Είναι σημαντικό όλοι να εστιάζουμε στις μεγάλες ειδήσεις και στα μεγάλα διεθνή και εσωτερικά θέματα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή. Σε αυτά είναι οι σκέψεις μου τώρα». Οι συγκεκριμένες αναφορές του Ουίλιαμ θα μπορούσε να θεωρηθούν ως άμεση παρέμβαση της βασιλικής οικογένειας στο επερχόμενο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας στις 18 Σεπτεμβρίου, επισημαίνει η βρετανική Daily Mail.

Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις το «ναι» υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας έχει πάρει το προβάδισμα και η βασίλισσα Ελισάβετ συνάντησε το Σαββατοκύριακο στη θερινή κατοικία της στο Μπάλμοραλ, τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να συζητήσουν για το θέμα.

Το μέλλον της βασιλικής οικογένειας έχει αποτελέσει θέμα συζητήσεων για τους υποστηρικτές και τους πολέμιους της ανεξαρτησίας της Σκωτίας. Αρχικά, οι υπέρμαχοι του «ναι» είχαν τονίσει ότι η βασίλισσα θα παραμείνει αρχηγός του κράτους σε ενδεχόμενη ανεξαρτησία της Σκωτίας, αλλά πρόσφατη δημοσκόπηση στην εφημερίδα «Times» έδειξε ότι η πλειοψηφία των υποστηρικτών του «ναι» δεν θέλουν πια τη βασίλισσα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους «Times», το 46% των ψηφοφόρων του «ναι» θεωρούν ότι μια ανεξάρτητη Σκωτία θα πρέπει να «σπάσει» τους δεσμούς της με την βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου, το 40% υποστηρίζει να παραμείνει η βασίλισσα ως αρχηγός του κράτους και το 14% δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Οι δημοσκόποι στη Βρετανία υποστηρίζουν ότι το μέλλον της βασιλικής οικογένειας  σε μια ανεξάρτητη Σκωτία τίθεται σε αμφισβήτηση και η ανακοίνωση για τον ερχομό του βασιλικού μωρού θα μπορούσε να βοηθήσει την υποστήριξη υπέρ της ένωσης, με δεδομένη την δημοφιλία της Ελισάβετ, αλλά και του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της συζύγου του Κέιτ Μίντλετον.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact