ΚΟΣΜΟΣ

Βρυξέλλες: Διαφωνία στην επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία – Έκτακτη συνεδρίαση πρεσβευτών


«Δεν συμφωνούν όλες οι χώρες-μέλη» είπε μια διπλωματική πηγή, χωρίς να διευκρινίσει ποιο ή ποια κράτη διαφωνούν με τις κυρώσεις – Σήμερα επρόκειτο να επικυρωθούν οι νέες κυρώσεις που αποφασίσθηκαν την Παρασκευή

Οι πρεσβευτές των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεδριάζουν εκτάκτως στις 19:00 (ώρα Ελλάδας), με αντικείμενο συζήτησης την επιβολή οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, καθώς δεν υπάρχει ομοφωνία στο θέμα αυτό, έγινε γνωστό από ευρωπαϊκές πηγές. 

«Δεν συμφωνούν όλες οι χώρες-μέλη» είπε μια διπλωματική πηγή, χωρίς να διευκρινίσει ποιο ή ποια κράτη διαφωνούν με τις κυρώσεις. 

Μια άλλη πηγή είπε ότι η συνάντηση αυτή αφορά «τους όρους εφαρμογής των κυρώσεων» οι οποίες επρόκειτο να ισχύσουν από αύριο, μετά τη δημοσίευσή τους στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ. 

Αρχικά, το νέο πακέτο των κυρώσεων που συμφωνήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής επρόκειτο να οριστικοποιηθεί σήμερα μέσω μιας έγγραφης διαδικασίας, όπως είχε εξηγήσει η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πία Αρενκίλντε-Χάνσεν. Δόθηκε όμως παράταση μέχρι τις 19:00, ενώ κατόπιν ανακοινώθηκε ότι συγκαλούνται εκτάκτως, την ίδια ώρα, οι πρεσβευτές των χωρών-μελών. 

Η Τσεχία και η Σλοβακία είχαν διαφωνήσει την περασμένη εβδομάδα στην επιβολή νέων, σκληρότερων κυρώσεων στη Μόσχα, ωστόσο το Σάββατο οι κυβερνήσεις των δύο χωρών δήλωσαν ικανοποιημένες από τα μέτρα που εγκρίθηκαν την Παρασκευή. 

Οι νέες κυρώσεις περιορίζουν την πρόσβαση των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών Rosneft και Transneft στις κεφαλαιαγορές ενώ ενισχύουν επίσης τα μέτρα που αφορούν την πώληση αγαθών «διπλής χρήσης», στρατιωτικής πολιτικής, στη Ρωσία και της ευαίσθητης τεχνολογίας στον ενεργειακό τομέα. 

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact