ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Χρειάζεται σύνεση, ρεαλισμός, πνεύμα ενότητας και εθνική συνοχή»

«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ένα σημείο στο οποίο θα πρέπει αφενός να ανταποκριθούμε με υπευθυνότητα στις τεράστιες θυσίες που έχουν καταβληθεί από τους πολίτες και αφετέρου να αξιοποιήσουμε τα νέα οικονομικά, νομισματικά και θεσμικά δεδομένα που διαμορφώνονται στην Ευρωζώνη. Γιαυτό, οφείλουμε να προσεγγίσουμε τα βασικά πολιτικά ζητήματα της χώρας με σύνεση, ρεαλισμό και πνεύμα ενότητας και εθνική συνοχή, μακριά από επικίνδυνους ακροβατισμούς η αδιέξοδους τυχοδιωκτισμούς».

Τα παραπάνω επεσήμανε σήμερα από τη Λάρισα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η περιφερειακή διοίκηση Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας με θέμα «Η λύση για το δημόσιο χρέος και η προοπτική ανάπτυξης», με ομιλητές και βουλευτές – εκπροσώπους κομμάτων καθώς και τον πρόεδρο της Κεντρικής Διοικούσας Επιτροπής του ΟΕΕ.

Ο κ Σταϊκούρας, που απέφυγε να κάνει δηλώσεις πέραν του περιεχομένου της ομιλίας του, σχολίασε ότι η τρόικα ασκεί πράγματι μεγάλες πιέσεις και προβάλει υπερβολικές απαιτήσεις στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ωστόσο παρατήρησε, ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει αποφάσεις που είναι επαρκώς σαφείς για την ανάληψη εκ μέρους των δανειστών, όλων των απαραίτητων μέτρων και πρωτοβουλιών για την εξεύρεση ρεαλιστικών λύσεων και την οριστική τακτοποίηση της μακροχρόνιας βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους, εφόσον επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι της χώρας. Υπογράμμισε δε ότι «έχουμε καταφέρει να αποφύγουμε τον κίνδυνο πτώχευσης και εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε και την μακροπρόθεσμη αναχρηματοδότηση του χρέους».

Όπως τόνισε, στο συγκεκριμένο σημείο που βρίσκεται η οικονομία είναι ένα σημείο που επιβάλλει, τόσο σε όρους εθνικού όσο και κοινωνικού συμφέροντος, τη φυγή προς τα εμπρός, μακριά από τη νέα ζώνη επιφύλαξης και καχυποψίας που δημιουργήθηκε πρόσφατα εντός και εκτός της χώρας, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι θυσίες δεν θα πάνε χαμένες, ενώ στόχος από δω και πέρα θα πρέπει να είναι να αυξηθούν τα οφέλη και να μειωθεί το κόστος και να καταστούν διατηρήσιμες οι θετικές εξελίξεις στον χώρο της οικονομίας.

Περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Οικονομία, ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε, ότι το 2014, μετά από μία σειρά δύσκολων χρόνων με πρωτόγνωρες θυσίες της ελληνικής κοινωνίας καταγράφεται σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών της χώρας και επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης. Οι δημοσιονομικοί στόχοι τόνισε, επιτυγχάνονται για τρίτη συνεχή χρονιά, οι απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές συνεχίζουν και υλοποιούνται, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας ενισχύεται και ο χρηματοπιστωτικός τομέας αποκτά μεγαλύτερη ευχέρεια παροχής ρευστότητας στην οικονομία. Η επιτυχής πορεία της χώρας, στο ρευστό και απαιτητικό παγκόσμιο περιβάλλον, απαιτεί τη συμβολή όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Κατέληξε λέγοντας πως πρωτίστως, οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας και οι πολιτικοί έχουμε χρέος να διασφαλίσουμε, τώρα και εις το διηνεκές, το αναγκαίο ευσταθές, ποιοτικό και αποτελεσματικό, πολιτικό πλαίσιο.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact