ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υψηλή παραβατικότητα σε τουριστικές περιοχές -Τι έδειξαν οι έλεγχοι από τις ΔΟΥ και τα τελωνεία

Από τους επιτόπιους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τις ΔΟΥ και τα τελωνεία της χώρας από τις 7 Ιουλίου έως και τις 10 Αυγούστου προκύπτει το συμπέρασμα ότι η φορολογική παραβατικότητα εντοπίζεται κυρίως στη μη έκδοση αποδείξεων.

Οπως έγινε γνωστό από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, το εν λόγω διάστημα των πέντε εβδομάδων πραγματοποιήθηκαν 15.136 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι, ενώ αναμένεται να συνεχιστούν και να εντατικοποιηθούν περαιτέρω το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σε σύνολο 11.247 επιχειρήσεων που ελέχθησαν από τα συνεργεία ελέγχων, σε 1.562 από αυτές, βεβαιώθηκαν συνολικά 3.652 παραβάσεις, κυρίως στη μη έκδοση αποδείξεων. Σε τουριστικές περιοχές της χώρας πραγματοποιήθηκαν συνολικά 7.045 έλεγχοι και οι επιχειρήσεις στις οποίες διαπιστώθηκαν παραβάσεις φτάνουν τις 1.119. Οπως έγινε γνωστό, συνολικά 6.970 επιτόπιοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με την εστίαση και τη διασκέδαση.

Υψηλή παραβατικότητα εμφάνισαν 434 επιχειρήσεις, πέραν των χώρων εστίασης/ διασκέδασης, που σχετίζονται άμεσα με τον τουρισμό, ενώ αρκετά χαμηλότερη ήταν η παραβατικότητα στις υπόλοιπες 3.843 επιχειρήσεις. Η μέση ποσοστιαία παραβατικότητα στην επικράτεια ήταν 13,89%.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων, στο διάστημα των πέντε εβδομάδων των ελέγχων, απασχολήθηκαν 374 υπάλληλοι των ΔΟΥ και σε 1.796 περιπτώσεις οι σχετικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν κατά τις νυχτερινές ώρες.

Οσον αφορά τα τελωνεία, κατά το ίδιο διάστημα, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα 3.889 επιτόπιοι έλεγχοι, κυρίως στη διακίνηση προϊόντων που υπόκεινται σε ΕΦΚ, αυτοκίνητα οχήματα, εφοδιασμούς πλοίων, κ.λπ..

Τα τελωνεία που πραγματοποίησαν του ελέγχους είναι τα: Ε΄ Θεσσαλονίκης, Ν. Μουδανιών, Καβάλας, Κομοτηνής, Πατρών, Δ΄ Πειραιά, ΣΤ’ Πειραιά, Ελ. Βενιζέλου, Ναυπλίου, Β΄ Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας, Λάρισας, Βόλου, Ρόδου, Ηγουμενίτσας, Μυτιλήνης, Δράμας, Ξάνθης και Σερρών, με τους περισσότερους ελέγχους να έχουν γίνει στις περιφέρειες Καβάλας και Θεσσαλονίκης, καθώς σε αυτές παρουσιάζονται αυξημένοι κίνδυνοι κατά τη διακίνηση προϊόντων που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του διασυνοριακού εμπορίου με χώρες, όπως η Βουλγαρία.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact