ΚΟΣΜΟΣ

«Ζητούμε την επίσημη καταδίκη της Τουρκίας»

Αμερικανοί βουλευτές επιθυμούν ένα ψήφισμα για τα επεισόδια που προξένησε η φρουρά του Ερντογάν

Εξέχοντες Αμερικανοί βουλευτές επιθυμούν η Βουλή των Αντιπροσώπων να καταδικάσει επίσημα την βίαιη επέμβαση των μελών του προσωπικού ασφάλειας του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενάντια σε ανθρώπους που συμμετείχαν σε μια διαδήλωση κατά του Τούρκου προέδρου, κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, όπως γνωστοποίησε στέλεχος του Κογκρέσου.

Οι επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών στην Βουλή υποστηρίζουν ένα ψήφισμα το οποίο θα καταδικάζει την βία ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές και θα καλεί οι δράστες να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη.

Όπως μετέδωσε το Reuters, το ψήφισμα κατέθεσαν ο Εντ Ρόις, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Δημοκρατικός, μέλος της Βουλής, Έλιοτ Ενγκελ, ο ηγέτης της Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Βουλή Κέβιν Μακάρθι και ο ηγέτης της Δημοκρατικής πλειοψηφίας, Στένι Χόγιερ. Το ψήφισμα επίσης καλεί για ην λήψη μέτρων για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Οι βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν στις 16 Μαΐου μπροστά από την κατοικία του πρεσβευτή της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, Σερντάρ Κιλίτς, την οποία επισκέφτηκε ο πρόεδρος Ερντογάν, μετά την πρώτη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, εκ των οποίων δύο σοβαρά, οι οποίοι χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Η Άγκυρα επέρριψε την ευθύνη στους διαδηλωτές, που όπως υποστήριξε συνδέονταν με τους αυτονομιστές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουάσιγκτον περιέγραψε το περιστατικό ως μια «βίαιη επίθεση» εναντίον ανθρώπων που διαδήλωναν ειρηνικά.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδίκασε τα επεισόδια χαρακτηρίζοντας «εντόνως ανησυχητική» την συμπεριφορά των Τούρκων σωματοφυλάκων. Η τουρκική κυβέρνηση κάλεσε τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθεί για τον τρόπο που οι αμερικανικές αρχές συμπεριφέρθηκαν προς τους Τούρκους αξιωματούχους ασφαλείας.

Το στέλεχος του Κογκρέσου δήλωσε πως η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων θα ξεκινήσει την Πέμπτη τη συζήτηση επί του ψηφίσματος.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact