ΥΓΕΙΑ

7 Προειδοποιητικά Σημάδια που φανερώνουν Σοβαρά Προβλήματα Υγείας

Ο ανθρώπινος οργανισμός, πραγματοποιεί διάφορες ενέργειες προκειμένου να επιβιώσει. Κάποια πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα μας μπορεί να μας ενοχλούν και να μη καταλαβαίνουμε το λόγο που συμβαίνουν, όμως πρέπει να γίνονται από το σώμα μας για άμυνα.

Για παράδειγμα, όταν έχουμε αλλεργία, το φτέρνισμα μπορεί να μας φαίνεται παράξενο και περιττό. Συμβαίνει όμως για κάποιον λόγο και είναι ένας μηχανισμός άμυνας.

7 Λειτουργίες του σώματος που προειδοποιούν ότι υπάρχουν προβλήματα υγείας:

7 Προειδοποιητικά Σημάδια στο Σώμα μας που φανερώνουν Σοβαρά Προβλήματα Υγείας. Μεγάλη Προσοχή στο #5! - Εικόνα1

1. Φτέρνισμα

Το φτέρνισμα είναι ένας τρόπος που το σώμα αποβάλει όλες τις ερεθιστικές ουσίες (βακτήρια και ιούς), έξω από την αναπνευστική περιοχή.

Αν έχετε αλλεργίες και φτερνίζεστε στον ήλιο (αντανακλαστικό φτέρνισμα), το σώμα σας προσπαθεί να σας απαλλάξει από αυτό που βλέπει σαν εχθρό που προσπαθεί να εισβάλει στο σώμα σας.

Εάν φτερνίζεστε όλη την ώρα, μπορεί να είστε αλλεργικοί σε κάτι που υπάρχει στο περιβάλλον σας, ή το περιβάλλον σας μπορεί να έχει κάποια θέματα. Μπορεί να είναι κάτι μικρό, όπως το να είστε αλλεργική στη σκόνη ή κάτι μεγαλύτερο, όπως το να έχετε ευαισθησία σε κάποια σωματίδια του αέρα. Καλό είναι, να πάρετε μια λίστα με αυτά που σας προκαλούν αλλεργία, από το γιατρό σας.

2. Γαργαλητό

Το γαργαλητό μπορεί να προκαλέσει το γέλιο, ή το μίσος κάποιου. Μπορεί να προκληθεί από ένα πεντικιούρ ή ένα μασάζ. Είναι πάντως επίσης, ένας μηχανισμός άμυνας.

Είναι ένας μηχανισμός που το σώμα σας, σας προστατεύει από τα ανεπιθύμητα έντομα και λειτουργεί σαν άμυνα για τα ευαίσθητα σημεία του σώματός σας. Εάν γαργαλιέστε με το παραμικρό, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το δέμα σας εξυπηρετεί πολύ καλά αυτό το σκοπό.

3. Βλέννες ματιών

Οι βλέννες συσσωρεύονται στα μάτια όλη την ώρα, καθώς ανοιγοκλείνουν. Όταν κοιμάστε, σχηματίζονται επίσης έτσι ώστε να καθαρίζονται τα μάτια.

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος, που το σώμα καθαρίζει τα μάτια σας. Αυτοί που υποφέρουν από αλλεργίες ή φοράνε φακούς επαφής, μπορεί να δούνε λίγο περισσότερο τη δημιουργία αυτής της βλέννας.

Αν έχετε αρχίσει να αναπτύσσετε σταλακτίτες από αυτές το πρωί, ή αλλάξει το χρώμα και η υφή, μπορεί να έχετε μια ήπια μορφή επιπεφυκίτιδας και μάλλον θα πρέπει να δείτε ένα γιατρό και να πλένετε τις μαξιλαροθήκες σας πιο τακτικά. 4. Άγχος

Το άγχος είναι το χειρότερο. Μπορεί να σας κάνει να αναπνέετε πιο γρήγορα, η καρδιά σας να χτυπά δυνατά, τα μαλλιά σας να πέσουν, αλλά εξυπηρετεί ένα σκοπό. Σας κάνει να ενεργοποιήστε και να βρίσκετε κίνητρα.

Το χρειάζεστε για να τρέξετε σε περίπτωση σεισμού, ή για να αυξήσετε τα επίπεδα της αδρεναλίνης σας όταν πρέπει να αναστρέψετε το αυτοκίνητο. Το χρόνιο στρες ωστόσο, μπορεί να είναι επιβλαβές για τη σχολική εργασία σας, την υγεία και τη ζωή. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να μάθετε να διαχειρίζεστε το στρες και το ίδιο να μάθετε και στο παιδί σας. Τα επίπεδα στρες είναι πολύ σημαντικά, όταν πρόκειται να αποκρούσουν θέματα υγείας.

Όσο πιο άμεσα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματά σας, τόσο καλύτερα θα μπορέσετε να αναλάβετε και την διαχείριση του άγχους σας με αποτελεσματικό τρόπο. Όλοι το έχουν και το αισθάνονται, αλλά λίγοι άνθρωποι το χρησιμοποιούν για να τους βοηθήσει.

5. Μουλιασμένα δάχτυλα

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει τα δάχτυλά σας που γίνονται σαν σταφίδες όταν κάθεστε πολύ ώρα στο νερό. Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ο τρόπος που τα δάχτυλά σας, σας προστατεύουν στο υγρό.

Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο στο σώμα σας χωρίς να υπάρχει νερό, σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Η αφυδάτωση, τα θέματα θυρεοειδούς και ο διαβήτης, είναι μερικά από αυτά. Ακόμη, αν δεν εμφανίζετε καθόλου ζάρες, μπορεί να είναι ένα σημάδι βλάβης των νεύρων.

6. Κοκκίνισμα προσώπου

Το κοκκίνισμα του προσώπου και οι μικροί ροζ κύκλοι που σχηματίζονται κάτω από τα μάτια, είναι αξιολάτρευτοι.

Είναι μια μη λεκτική αντίδραση, που δεν σαν αφήνει να κρύψετε από τους άλλους όταν αισθάνεστε στενοχωρημένοι για κάτι που συμβαίνει, ή ντρέπεστε. Δεν υπάρχει μειονέκτημα για το κοκκίνισμα. θα μπορούσε ακόμη να αποτελέσει μια καλή λύση, για κάποια που δεν φοράει ρουζ.

Εφ” όσον δεν είναι σημάδι κάποιου κυκλοφορικού προβλήματος, δεν πρέπει να σας ανησυχεί και να θέλετε να το κρύψετε. Και να ξέρετε, ότι όλοι σας βλέπουν αξιολάτρευτη όταν κοκκινίζετε.

7. Ανοιγοκλείσιμο ματιών

Το ανοιγοκλείσιμο των ματιών, δεν χρησιμεύει μόνο για να διώξουμε τη βλέννα των ματιών που σχηματίζεται. Συμβαίνει επίσης για να κρατά τα βακτήρια και τη σκόνη μακριά από τα μάτια και για να τα προστατεύει από την επιβλαβή έκθεση στο φως. Καθώς τα μάτια ανοιγοκλείνουν, υγραίνουν και σχηματίζουν βλέννες.

Εάν παρατηρήσετε ότι ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας όλη την ώρα, μπορεί να έχετε κάποιο πρόβλημα με τη σκόνη ή κάποια μόλυνση στα μάτια και να πρέπει να επισκεφθείτε τον οικογενειακό σας γιατρό.

Το σώμα σας, λέει πολλά για την υγεία σας. Απλά ακούστε τι έχει να σας πει. Εάν ανησυχείτε ότι κάποιος από τους μηχανισμούς του σώματός σας δεν λειτουργεί σωστά, απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact