ΥΓΕΙΑ

Η τροφή που απαγορεύουν οι περισσότεροι διαιτολόγοι

Δεν είναι λίγοι οι διατροφολόγοι που συνιστούν την ελάττωση της κατανάλωσης τυριού, καθώς είναι λιπαρό και μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και προβλήματα με την πέψη.

Σύμφωνα με Καναδούς επιστήμονες όμως ίσως και να πρέπει να το εντάξουμε στη διατροφή μας.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο McMaster στον Καναδά δημοσίευσαν μία έρευνα στο ιατρικό περιοδικό The Lancet.

Παρακολούθησαν 130.000 άτομα ηλικίας μεταξύ 35 και 70 ετών και έλαβαν σημειώσεις για τις διατροφικές συνήθειες τους.

Οι εθελοντές στη συνέχεια χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: εκείνοι που έτρωγαν γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά και εκείνοι που έτρωγαν γαλακτοκομικά προϊόντα με πλήρη λιπαρά. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η κατανάλωση 2 μερίδων τυριού τη μέρα μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης εγκεφαλικού και καρδιοπάθειας.

Για τους συμμετέχοντες στη μελέτη που κατανάλωναν λιγότερο από μισή μερίδα γαλακτοκομικών προϊόντων την ημέρα, το ποσοστό θνησιμότητας αυξήθηκε συνολικά σε 44,4%. Το 5% αυτού οφειόταν σε καρδιαγγειακές παθήσεις.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact