ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αυτός είναι ο λόγος που ο κόσμος πρέπει να φοβάται τα κοράκια

Το κοράκι είναι πουλί του γένους Κόρβους. Ανάλογα με το πού ζείτε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βλέπετε κοράκια σε καθημερινή βάση.

Αν και το κοράκι δεν είναι ένα μοναδικό πτηνό, είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά πτηνά σε αυτόν τον πλανήτη-λόγω ορισμένων ασυνήθιστων ικανοτήτων του.

Μπορεί να γνωρίζετε ότι είναι συνήθως μαύρα και τείνουν να δρουν σε ομάδες, αλλά ορισμένα στοιχεία για τα κοράκια μπορεί να σας ξαφνιάσουν.

Τα κοράκια αναγνωρίζουν πρόσωπα και θα σας το ανταποδώσουν

Με βάση έρευνες, ανακαλύφθηκε ότι τα κοράκια έχουν την ικανότητα να θυμούνται τα πρόσωπα των ανθρώπων και άλλων πτηνών που τους έχουν φερθεί είτε ευγενικά είτε κακοπροαίρετα και να αντιδρούν ανάλογα. Επιπλέον, οι μελέτες απέδειξαν επίσης ότι τα κοράκια έχουν έναν τρόπο να μεταδίδουν αυτές τις πληροφορίες σε άλλα κοράκια και μερικές φορές μπορεί να τις μεταφέρουν στις μελλοντικές γενιές. μια από τις μελέτες ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα – περιελάμβανε δύο ομάδες ανθρώπων που φορούσαν δύο διαφορετικούς τύπους μάσκας. Οι δύο ομάδες προσέγγισαν μια φωλιά κορακιών.

Η μία από τις ομάδες παγίδευσε τα κοράκια και τα πήρε μακριά, ενώ η άλλη ομάδα περπάτησε γύρω από τα κοράκια χωρίς να προσπαθήσει να αλληλεπιδράσει μαζί τους με οποιονδήποτε τρόπο. Πέντε χρόνια αργότερα, τα κοράκια σε εκείνη την τοποθεσία επιτίθονταν σε όποιον φορούσε τη μάσκα της ομάδας που παγίδευσε και απήγαγε κάποια από αυτά πριν από πέντε χρόνια.

Μερικά κοράκια μπορούν να διαβάσουν τα φανάρια

Τα πουλιά βλέπουν περισσότερα χρώματα από τους ανθρώπους με διάφορους τρόπους. Τα πουλιά μπορούν όχι μόνο να αντιληφθούν το γνωστό κόκκινο, μπλε και πράσινο που αντιλαμβανόμαστε εμείς, αλλά μπορούν επίσης να οραματιστούν το υπεριώδες φάσμα (UV) που είναι αόρατο στα ανθρώπινα μάτια. Έχουν επίσης καλύτερη οπτική οξύτητα.

Αυτό σημαίνει ότι τα πτηνά μπορούν να προσδιορίσουν λεπτές διαφορές μεταξύ παρόμοιων αποχρώσεων του χρώματος, διαβαθμίσεις που τα ανθρώπινα μάτια δεν μπορούν να διακρίνουν. Τα κύτταρα στο μάτι που είναι υπεύθυνα για την ανίχνευση των χρωμάτων, οι κώνοι, βρίσκονται στον αμφιβληστροειδή χιτώνα και τα πτηνά έχουν συνήθως τέσσερις τύπους κώνων αντί για τρεις που έχουν οι άνθρωποι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι γνωρίζουν τι σημαίνουν τα χρώματα, έτσι δεν είναι; Ίσως.

Σε ένα πανεπιστήμιο στην Ιαπωνία, μπορεί κανείς να δει κοράκια να παρατάσσονται υπομονετικά πίσω από τους ανθρώπους, περιμένοντας να σταματήσει η κυκλοφορία. Όταν το φανάρι σταματήσει τα αυτοκίνητα, τα πουλιά πηδούν στο δρόμο και ρίχνουν καρύδια. Στη συνέχεια περιμένουν το επόμενο αυτοκίνητο να περάσει πάνω από τα καρύδια και να τα σπάσει.

Όταν τα φανάρια ανάψουν κόκκινο, τα κοράκια επιστρέφουν και παίρνουν το γεύμα τους. Τα κοράκια στην Ιαπωνία έχουν παρατηρηθεί να σπάνε καρύδια με αυτόν τον τρόπο από το 1990 περίπου. Τα κοράκια έχουν επίσης παρατηρηθεί να κάνουν το ίδιο στην Καλιφόρνια.

Τα κοράκια είναι σπουδαίοι “μιμητές”

Τα κοράκια είναι γνωστό ότι μιμούνται τις ανθρώπινες φωνές. Μπορούν επίσης να μιμηθούν τους ήχους άλλων ζώων. Δεν τελειώνει εκεί – τα κοράκια έχουν πιαστεί να απολαμβάνουν τη σύγχυση που δημιουργείται όταν μιμούνται τις ανθρώπινες φωνές ή τους ήχους άλλων ζώων. σε αντίθεση με τους παπαγάλους, τα κοράκια δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη γλώσσα τους για να μιλήσουν. Αντίθετα, χρησιμοποιούν το συρίγγιο τους. Ωστόσο, έχουν καλύτερη μνήμη.

Τα κοράκια μπορούν να μάθουν και να θυμούνται λέξεις πιο γρήγορα από οποιοδήποτε άλλο είδος πτηνού.

Τα κοράκια που κρατούνται σε ζωολογικούς κήπους ή πάρκα άγριας ζωής, όπου οι άνθρωποι τα βλέπουν συχνά, έχουν ακουστεί να λένε “Γεια σας” όταν βλέπουν ανθρώπους.

Δεν μπορούν μόνο να μιμηθούν την ανθρώπινη φωνή, αλλά μπορούν να διδαχθούν να κατανοήσουν το νόημά της.

Μια ομάδα κορακιών ονομάζεται “Δολοφονία”

Τα κοράκια ζουν σε όλο τον κόσμο εκτός από την Ανταρκτική. Είναι διαβόητα για τη λεηλασία καλλιεργειών και δενδρυλλίων σε αγροκτήματα. Η πλειοψηφία των αγροτών τα μισεί, καθώς είναι πολύ έξυπνα και λειτουργούν σε ομάδες.

Τα κοράκια είναι παμφάγα και φυσικά πτωματοφάγα, αν και τρέφονται και με νεκρά ζώα. Ιστορικά, τα κοράκια μπορούν να βρεθούν σε χώρους μάχης, σε νεκροταφεία και σε εκτελέσεις, περιμένοντας υπομονετικά μια πηγή τροφής.

Η εκούσια σύνδεση των κορακιών με μέρη που οι άνθρωποι κανονικά δεν θα ήθελαν να βρίσκονται, σήμαινε ότι με την πάροδο του χρόνου ανέπτυξαν εύκολα κακή φήμη. σύντομα συνδέθηκαν με το κακό και άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορες προληπτικές αντιλήψεις.

Μία από αυτές είναι ότι τα κοράκια σχηματίζουν συμβούλια και δικαστήρια για να τιμωρήσουν ένα μέλος τους για κακή συμπεριφορά. Λέγεται ότι όταν ένα δικαστήριο από κοράκια βρίσκει “κάποιον” ένοχο, το ένοχο πουλί δολοφονείται αμέσως.

Αυτό είναι ένα από τα επιχειρήματα που προβάλλονται για την προέλευση του όρου “φόνος”. Αν και πρόκειται για δεισιδαιμονία, ένα πράγμα που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι τα κοράκια σκοτώνουν άλλα κοράκια κατά τη διάρκεια εδαφικών αγώνων.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact