ΥΓΕΙΑ

AIDS / HIV: Τα Συμπτώματα που Επιβάλλεται να Γνωρίζουμε ΌΛΟΙ!

Είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνουμε όλοι ανεξαιρέτως τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης ενάντια στο AIDS. Ο ιός HIV μεταδίδεται με εισαγωγή αίματος από οροθετικό άτομο απευθείας στο κυκλοφορικό σύστημα ενός άλλου ατόμου (και όχι με την απλή επαφή του αίματος στο δέρμα) καθώς και με το σεξ.

Ακόμα και τότε (μέσω σεξουαλικής επαφής δηλαδή) η μετάδοση του ιού HIV δεν είναι τόσο άμεση όσο πολλοί άνθρωποι πιστεύουν.

Σε κάθε περίπτωση, η χρήση προφυλακτικού στο σεξ αποτελεί την καλύτερη “ασπίδα” ενάντια στο AIDS, όσον αφορά τη διείσδυση του πέους στον κόλπο, ή στον πρωκτό. Όσον αφορά το στοματικό σεξ, ο κίνδυνος μειώνεται σημαντικά αν το οροθετικό άτομο εκσπερματίσει έξω από το στόμα του/της συντρόφου του (πεολειξία), ή αν μια οροθετική γυναίκα, που λαμβάνει στοματικό σεξ από τον/την σύντροφό της (αιδοιολειξία), δεν είναι σε περίοδο εμμηνόρροιας.

AIDS: Ποια είναι τα πρώιμα συμπτώματα

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα γρίπης μέσα σε 2-4 εβδομάδες μετά την μόλυνση με τον ιό HIV. Άλλοι μπορεί να μην αισθάνονται άρρωστοι κατά το στάδιο αυτό.

Τα γριππώδη συμπτώματα μπορεί να είναι:

  • Πυρετός
  • Κρυάδες
  • Εξάνθημα
  • Νυχτερινές εφιδρώσεις
  • Μυϊκοί πόνοι
  • Πονόλαιμος
  • Κούραση
  • Λεμφαδενοπάθεια
  • Στοματικά έλκη (άφθες)

Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν από μερικές ημέρες έως μερικές εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η λοίμωξη από τον HIV μπορεί να μην εμφανιστεί σε ένα τεστ για AIDS, αλλά οι άνθρωποι που το έχουν να είναι ήδη ιδιαίτερα μεταδοτικοί.

Δεν θα πρέπει να υποθέσετε ότι έχετε τον ιό HIV μόνο και μόνο επειδή έχετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα. Κάθε ένα από αυτά τα συμπτώματα μπορούν να προκληθούν από άλλες ασθένειες. Και μερικοί άνθρωποι που έχουν τον ιό HIV δεν εμφανίζουν καθόλου συμπτώματα για 10 χρόνια, ή περισσότερο.

Αν νομίζετε ότι μπορεί να έχετε εκτεθεί στον ιό HIV, επιβάλλεται να κάνετε το σχετικό τεστ για AIDS. Τα περισσότερα τεστ ανιχνεύουν αντισώματα (πρωτεΐνες που παράγει το σώμα ως τρόπο αντίδρασης ενάντια στην παρουσία του ιού), όχι το ίδιο τον ιό. Αλλά χρειάζεται να περάσουν μερικές εβδομάδες για να παράξει το σώμα αυτά τα αντισώματα, οπότε αν κάνετε το τεστ πολύ νωρίς, ίσως να μην πάρετε ακριβή αποτελέσματα. Μπορεί δηλαδή το τεστ να βγει αρνητικό, αλλά αυτό να συμβεί επειδή απλά δεν υπάρχουν αρκετά αντισώματα ακόμα στον οργανισμό σας, προκειμένου να ανιχνευθούν. Γι’ αυτό οι ειδικοί εφιστούν προσοχή: πρέπει να επαναλάβετε το τεστ για AIDS μετά από περίπου 3 μήνες, για να είστε σίγουροι!

Είστε σε υψηλό κίνδυνο μετάδοσης του ιού HIV σε άλλους κατά τη διάρκεια του πρώιμου στάδιο της λοίμωξης, ακόμα και αν δεν έχετε συμπτώματα. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να ληφθούν μέτρα για να μειωθεί αυτός ο κίνδυνος μετάδοσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μιλήστε με το γιατρό σας για ΟΛΑ αυτά τα θέματα. Εκείνος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σας βοηθήσει και ΟΧΙ κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από γνωστούς, ή φίλους, ή από κάποιο αφερέγγυο ιστότοπο στο διαδίκτυο!Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact