ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αν δείτε αυτά τα «σημάδια», αναζητήστε αμέσως καταφύγιο!

Περπατάτε με τον φίλο σας και κοιτάτε τον ουρανό. Ο ήλιος μοιάζει λίγο διαφορετικός σήμερα… σαν να έχει κάποιο δαχτυλίδι γύρω του, κάτι σαν ουράνιο τόξο.

Ο φίλος σας σηκώνει το κεφάλι του από το τηλέφωνό του. “Δεν πρέπει να κοιτάς απευθείας το… σταμάτα τα πάντα”, λέει. “Είναι ένα φωτοστέφανο του ήλιου, πρέπει να βρούμε καταφύγιο τώρα, εκτός αν έχεις πάνω σου τη μεγαλύτερη ομπρέλα του κόσμου!”

Το φωτοστέφανο του ήλιου είναι το σημάδι της φύσης ότι έρχεται χιονοθύελλα ή βροχή. Προκαλείται από σύννεφα που αποτελούνται από δισεκατομμύρια μικρούς κρυστάλλους πάγου, που πετούν σε ύψος 6 χιλιομέτρων! Το φως του ήλιου περνά μέσα από αυτούς τους κρυστάλλους, γεγονός που προκαλεί διάσπαση και διάθλαση του φωτός, όπως όταν υπάρχει ουράνιο τόξο.

Τώρα, μην κοιτάτε απευθείας το φωτοστέφανο του ήλιου. Θα είναι δελεαστικό γιατί δεν είναι κάτι που βλέπετε κάθε μέρα, συν το ότι είναι πραγματικά όμορφο… αλλά το υπεριώδες φως μπορεί να κάψει τον εκτεθειμένο ιστό του αμφιβληστροειδούς σας και να προκαλέσει σοβαρή βλάβη. Οπότε δεν αξίζει τον κόπο.

Πάρτε γυαλιά ηλίου και είστε έτοιμοι να φύγετε. Αυτό το φαινόμενο διαρκεί περίπου 40 λεπτά. Αυτά τα σύννεφα είναι τα ίδια που μπορούν να προκαλέσουν έναν τρομακτικό δακτύλιο γύρω από το φεγγάρι τη νύχτα μερικές φορές.

Η φύση στέλνει πρώιμα σημάδια καταστροφών με πολλούς διαφορετικούς τρόπους τα δέντρα σε σχήμα J μπορεί να σημαίνουν ότι έρχεται κατολίσθηση. Δεδομένου ότι το έδαφος κινείται αργά, τα δέντρα αναπτύσσονται σε αυτό το σούπερ selfieable σχήμα. Προσπαθήστε να βρείτε μια επίπεδη περιοχή και αποφύγετε να πλησιάσετε δέντρα, εκτός αν έχετε υπεράνθρωπη δύναμη.

Κάνετε έναν ωραίο περίπατο στην παραλία. Άμμος, ήλιος, ούτε ένα σύννεφο στον ουρανό. Τότε, από το πουθενά, βλέπετε το νερό να πηγαίνει προς τα πίσω, μακριά από την ακτή- ξαφνικά, μπορείτε να δείτε ακόμα και κομμάτια κοραλλιών, μικρά ψάρια και άλλα τυχαία μικρά θαλάσσια ζώα… Αυτό είναι ένα καλό σημάδι για να φύγετε, μπορεί να έρχεται τσουνάμι. Ένα τσουνάμι σχηματίζεται όταν υπάρχει σεισμός κάτω από το νερό, και μπορεί να χτυπήσει την ακτή με ταχύτητα 800 km την ώρα. Κυρίως συμβαίνει στον Ειρηνικό Ωκεανό, αλλά… γιατί να το ρισκάρουμε;

Αν υπάρχει κανάλι με φουρτουνιασμένα νερά στην παραλία, μείνετε μακριά. Μπορεί να υπάρχει ρεύμα σχισμής κάτω από την επιφάνεια που μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Μερικές φορές τα κύματα χτυπούν την ακτή με περίεργο τρόπο, γεγονός που δημιουργεί αυτά τα ρεύματα σχισμής.

Μπορεί να δείτε ένα περίεργο κενό στα κύματα ή να παρατηρήσετε τυχαία κομμάτια φύκια να πηγαίνουν προς όλες τις διαφορετικές κατευθύνσεις. Αν ποτέ βρεθείτε σε ρεύμα ρήγματος, προσπαθήστε να μείνετε στην επιφάνεια και μη σπαταλάτε την ενέργειά σας κολυμπώντας ενάντια στο ρεύμα. Φωνάξτε για βοήθεια και προσπαθήστε να επιπλεύσετε κατά μήκος της παραλίας. Μόλις βγείτε από το κανάλι, κολυμπήστε διαγώνια προς την ακτή.

Αν βρεθείτε στον ωκεανό και δείτε μια ομάδα καρχαριών να κολυμπάει… Εντάξει, αυτό το σενάριο δεν ακούγεται καλό, όπως και να ‘χει. Λοιπόν, τα καλά νέα είναι ότι δεν έρχονται απαραίτητα για εσάς. Τα κακά νέα; Οι καρχαρίες μπορεί να προσπαθούν να ξεφύγουν από μια τεράστια τροπική καταιγίδα ή ακόμα και από έναν τυφώνα. Οι καρχαρίες μπορούν να αισθανθούν αυτά τα πράγματα, οπότε όταν η φύση θυμώνει, συγκεντρώνονται σε ομάδες και κολυμπούν βαθιά κάτω από την επιφάνεια για να σωθούν. Μάλλον δεν θα πρέπει να τους ακολουθήσετε. Καλή τύχη!

Ο χρυσός κανόνας από την αρχαιότητα… ακολουθήστε τα ζώα. Τα έντομα, οι αρουραίοι και τα φίδια εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μερικές ημέρες πριν από πραγματικά μεγάλους σεισμούς. Οι επιστήμονες δεν μπορούν να εντοπίσουν ή να εξηγήσουν πώς ξέρουν τι έρχεται… φαίνεται ότι τα ζώα μπορούν πραγματικά να αισθανθούν τους σεισμούς, ίσως επειδή μπορούν να αισθανθούν αυτά τα μικρότερα αρχικά κύματα που εμείς δεν παρατηρούμε καν.

Τι γίνεται αν δείτε ζώα να τρέχουν
προς το μέρος σας; Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα σας φάνε για πρωινό. Ή σημαίνει ότι υπάρχει μια πυρκαγιά πίσω τους. Τα αμφίβια, όπως οι βάτραχοι, οι φρύνοι και οι σαλαμάνδρες, προσπαθούν να προστατευτούν σκάβοντας στο έδαφος, ενώ άλλα απλά τρέχουν. Πριν αρχίσετε να τρέχετε δίπλα τους, ελέγξτε αν μπορείτε να δείτε καπνό, δεν θέλετε να τρέχετε χωρίς λόγο!

Λοιπόν, δεν είναι μόνο τα ζώα… μπορούμε κι εμείς να εντοπίσουμε τα προειδοποιητικά σημάδια. Για παράδειγμα, αν παρατηρήσετε ότι τα μαλλιά σας ξαφνικά αρχίζουν να σηκώνονται και τα κοσμήματά σας αρχίζουν να βουίζουν… αναζητήστε αμέσως καταφύγιο. Μπορεί να χτυπήσει κεραυνός κάπου κοντά σας. Αν είστε έξω και δεν μπορείτε να τρέξετε σε κάποιο σπίτι, φροντίστε να μην το κάνετε:

Να μην στέκεστε κοντά σε ψηλές κατασκευές.
Να μην ξαπλώνετε στο έδαφος
Να μην βρίσκεστε κοντά σε νερό.
Να μην αναζητήσετε καταφύγιο κάτω από ένα απομονωμένο δέντρο.
Να μην στέκεστε σε ανοιχτό χώρο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact