ΥΓΕΙΑ

Αν παρατηρήσετε κάποιο από ΑΥΤΑ τα 5 ύπουλα Συμπτώματα, τρέξτε Αμέσως σε έναν Γιατρό!

Όσον αφορά στη φροντίδα του εαυτού σας, υπάρχουν κάποια προφανή πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Να επισκέπτεστε το γιατρό σας συχνά, να έχετε σωματική άσκηση, υγιεινή διατροφή και επαρκή ύπνο.

Αλλά ποτέ δεν πρέπει να αγνοείτε μυστηριώδη συμπτώματα που προκύπτουν από το πουθενά. Μπορεί να νομίζετε ότι οι αλλαγές, όπως νέες ρυτίδες ή περίεργες επιθυμίες, είναι μόνο μέρος της ζωής σας, αλλά μπορούν επίσης να είναι προειδοποιητικά σημάδια επικίνδυνων συνθηκών.

Εδώ είναι 5 ασυνήθιστοι τρόποι που το σώμα σας μπορεί να προσπαθεί να σας πει ότι κάτι πηγαίνει στραβά εσωτερικά…

1. Πρησμένα πόδια

Αν παρατηρήσατε πρήξιμο στο σώμα σας, ιδίως γύρω από το χαμηλότερο μισό, μπορεί να έχετε τα πρώτα σημάδια οιδήματος, μια επικίνδυνη κατάσταση που προκαλείται από την κακή διατροφή, την έλλειψη άσκησης, την εγκυμοσύνη ή τις παρενέργειες ορισμένων φαρμάκων.

Ενώ το οίδημα μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη βοήθεια συνταγογραφούμενων φαρμάκων, είναι επίσης γνωστό ότι αποκαλύπτεται ως σύμπτωμα πολύ πιο σοβαρών καταστάσεων, όπως συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, προβλήματα θυρεοειδούς, νεφρική νόσο και κίρρωση.

2. Μεγαλύτερο παράμεσο από το μέσο όρο

Εντάξει, γνωρίζουμε ότι αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο ανόητο, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει μια ισχυρή σχέση μεταξύ των μακριών παράμεσων δακτύλων (εκείνων που ξεπερνούν τον δείκτη) και της οστεοαρθρίτιδας.

Σε μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Nottingham, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι, ιδιαίτερα οι γυναίκες που έχουν αυτήν την ανωμαλία, είναι πιθανότερο να αναπτύξουν τη διαταραχή στα γόνατα και τις λεκάνες τους. Παράξενο, αλλά αληθινό! 3. Παράξενη επιθυμία για φαγητό

Αν δεν περιμένετε μωρό, δεν θα πρέπει να επιθυμείτε τρελά εξωτικές γεύσεις – ειδικά όταν αυτά που ορέγεστε δεν είναι στην ουσία για φάγωμα!

Εάν βρεθείτε να ονειρεύεστε μεγάλα βρώμικα πιάτα, χαρτί ή πάγο, ήρθε η ώρα να επισκεφθείτε τον γιατρό σας, καθώς αυτές οι παράξενες επιθυμίες μπορεί να σημαίνουν ότι μπορεί να υποφέρετε από χαμηλό σίδηρο ή ακόμα και από επικίνδυνη ορμονική ανισορροπία.

4. Ξαφνική εμφάνιση ρυτίδων

Δεν μιλάμε για τις υπέροχες λεπτές γραμμές που έρχονται με την ηλικία, όπως είναι τα ποδαράκια της χήνας ή οι μαύροι κύκλοι, αλλά για ρυτίδες που είναι οι πιο ενοχλητικές και αναδύονται σε απροσδόκητα μέρη του σώματος, δηλαδή τα αυτιά.

Αν και οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι γιατί μια τσάκιση στο λοβό του αυτιού που ονομάζεται «σημάδι του Frank» συνδέεται με τις καρδιακές παθήσεις, το θέμα είναι ότι υπάρχουν ισχυρές παραλληλίες μεταξύ των δύο.

5. Σκουρόχρωμα απόβλητα

Εντάξει, γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι το πιο ωραίο θέμα, αλλά είναι σημαντικό! Αν έχετε παρατηρήσει ότι τα απεκκρίματά σας είναι πιο σκούρα από τα συνηθισμένα, ήρθε η ώρα να δείτε το γιατρό σας αμέσως.

Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στην κατανάλωση τροφίμων όπως είναι τα παντζάρια ή κάτι άλλο, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι και σημάδι εσωτερικής αιμορραγίας. Μην το αφήσετε στην τύχη!

Ποιος γνώριζε ότι αυτά τα αρκετά συνηθισμένα συμπτώματα, μπορεί να είναι σημάδια τέτοιων σοβαρών προβλημάτων; Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα, παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact