ΥΓΕΙΑ

Αποτρίχωση στα γεννητικά όργανα & κονδυλώματα: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η πρακτική της αποτρίχωσης στην περιοχή των γεννητικών οργάνων έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής τα τελευταία χρόνο τόσο στο γυναικείο όσο και στον ανδρικό πληθυσμό.

Οι λόγοι που εξηγούν το φαινόμενο αυτό είναι συνήθως αισθητικοί, αυτό που λίγοι γνωρίζουν όμως είναι ότι η τριχοφυΐα σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή του σώματος εξυπηρετεί σημαντικούς σκοπούς.

Η τριχοφυΐα στα γεννητικά όργανα αποτελεί «ασπίδα» ενάντια στις τριβές, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε μικρές εκδορές στο δέρμα και παράλληλα προστατεύει από παθογόνους μικροοργανισμούς.

Η αποτρίχωση στα γεννητικά όργανα, κυρίως με το ξυραφάκι, μπορεί να οδηγήσει σε μικροτραυματισμούς, με τις πληγές να αποτελούν σημείο εισόδου για βακτήρια, παράσιτα και ιούς, όπως ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) που προκαλεί τα κονδυλώματα.

Ο ερεθισμός στα γεννητικά όργανα σε συνδυασμό με την υγρασία και την υψηλή θερμοκρασία που επικρατεί στην περιοχή αυτή συνθέτουν το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί.

Έτσι, η αποτρίχωση στα γεννητικά όργανα και τα επακόλουθα της πρακτικής αυτής αυξάνουν τον κίνδυνο μετάδοσης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ) που μεταφέρονται από το ένα άτομο στο άλλο με τα σωματικά υγρά (π.χ. χλαμύδια, γονόρροια) αλλά και με την άμεση δερματική επαφή, όπως τα κονδυλώματα και ο έρπης των γεννητικών οργάνων.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε το Μάρτιο του 2013 στην επιστημονική επιθεώρηση Sexually Transmitted Infections (British Medical Journal) υποδεικνύει ότι οι δείκτες εξάπλωσης ενός ΣΜΝ που ονομάζεται μολυσματική τέρμινθος αυξάνονται όσο πιο δημοφιλής γίνεται η πρακτική της αποτρίχωσης στα γεννητικά όργανα.

Στον υπό μελέτη πληθυσμό που είχε μολυνθεί από τον ιό, η δημοφιλέστερη μέθοδος αποτρίχωσης ήταν το ξυραφάκι. Οι ερευνητές εντόπισαν επίσης συσχέτιση μεταξύ της αποτρίχωσης στα γεννητικά όργανα και άλλων ΣΜΝ όπως τα κονδυλώματα και οι βακτηριακές λοιμώξεις του δέρματος.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact