ΚΟΣΜΟΣ

Captagon: Αυτό είναι το ναρκωτικό που παίρνουν οι Τζιχαντιστές

Αυτό είναι…τι πίνεις και δεν μας δίνεις!!!

Κάποιοι μάρτυρες των επιθέσεων στο Παρίσι δήλωσαν στις αρχές ότι οι τρομοκράτες έδειχναν να τρεκλίζουν. Μια συμπεριφορά που θα μπορούσε να εξηγηθεί από το γεγονός ότι παίρνουν ένα γνωστό ναρκωτικό στους τζιχαντιστές: το Captagon.

Το γαλλικό σάιτ BFMTV.com διερωτάται: «Οι τρομοκράτες που χτύπησαν το Παρίσι και το Σεν Ντενί είχαν πάρει ναρκωτικά;».

Το ερώτημα ετέθη μετά τις μαρτυρίες ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα στη συμπεριφορά τους. Και υπάρχει μια ύποπτη ουσία, το Captagon, η αποκαλούμενη «το ναρκωτικό των τζιχαντιστών».

Ενα φακελάκι Captagon κοστίζει μερικά λεπτά του ευρώ. Είναι ένα φτηνό ναρκωτικό που προκαλεί «ένα είδος ευφορίας», όπως εξηγούσε ο ψυχίατρος Ramzi Haddad, στο πρακτορείο Reuters. Μια πλαστή ευφορία η οποία πιθανόν εξηγεί πώς αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν τόσο στυγερά εγκλήματα χωρίς δισταγμό.

Το εν λόγω ναρκωτικό έχει επίσης ως αποτέλεσμα ότι οι τρομοκράτες δεν πεινούν και δεν διψούν, όταν το πάρουν. Αυτό οφείλεται σε μείξη ισχυρών ουσιών, όπως η φενεθυλίνη, η οποία αναμειγνύεται με καφεϊνη και πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες του χρήστη, αφού ενεργοποιεί και κινητοποιεί την παραγωγή ντοπαμίνης.

Αυτή η ναρκωτική ουσία βρέθηκε στον οργανισμό ενός τρομοκράτη που είχε επιτεθεί σε ένα ξενοδοχείο στην Τυνησία, τον Ιούνιο του 2015. Η επίθεση προκάλεσε τον θάνατο σε 38 ανθρώπους και ο τρομοκράτης σκοτώθηκε από την αστυνομία.

Το ναρκωτικό χρησιμοποιείται από τους τζιχαντιστές για να πολλαπλασιάσει την ενέργειά τους. Είναι παράλληλα και μια κερδοφόρα επιχείρηση για το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο το παράγει μαζικά. Η παραγωγή του δεν κοστίζει τίποτα αλλά μπορεί να πωλείται στην αγορά στο πολλαπλάσιο της τιμής.

Σύμφωνα με τον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe1, μια τσάντα των 200.000 χαπιών κοστίζει ελάχιστα να παραχθεί αλλά πωλείται προς 1 εκατομμύριο ευρώ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact