ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Χελώνα-αλιγάτορας περπατούσε αμέριμνη στους δρόμους της Βιρτζίνια

Το αστυνομικό τμήμα της κομητείας του Φέρφαξ, στην πολιτεία της Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών, βρήκε μία χελώνα «αλιγάτορα», βάρους τριάντα κιλών κοντά σε λίμνη στην περιοχή της Αλεξάνδρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τμήμα προστασίας ζώων της αστυνομίας, έλαβε ένα τηλεφώνημα για μία τεράστια χελώνα που κυκλοφορούσε στο δρόμο. Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο θέαμα. Αντί για χελώνα είδαν ένα μικρό «δεινόσαυρο».

Αξιωματούχοι στο Τμήμα Αγριων Ζώων και Εσωτερικής Αλιείας της Βιρτζίνια είπαν σε δημοσίευση στο Facebook την περασμένη εβδομάδα ότι επειδή η χελώνα δεν αποτελεί μέρος του οικοσυστήματος της περιοχής, πιθανότατα μεγάλωσε σε αιχμαλωσία και αφέθηκε ελεύθερη από ιδιώτες που την είχαν ως κατοικίδιο. Οι χελώνες αλιγάτορές μπορούν να βρεθούν σε αποχετεύσεις ποταμών που ρέουν στον Κόλπο του Μεξικού, ενώ έχουν εντοπιστεί στην Φλόριντα, την Τζόρτζια και το Ανατολικό Τέξας.

Όπως τόνισαν οι τοπικές αρχές, η χελώνα ήταν αρκετά τυχερή που βρέθηκε, καθώς μεγάλωσε σε αιχμαλωσία, πράγμα που θα δυσχέραινε την προσπάθεια της να αναζητήσει τροφή, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε αργό θάνατο.

Η χελώνα αλιγάτορας, που απέκτησε το όνομα «Λόρδος του Φέρφαξ» (Lord Fairfax), μεταφέρθηκε στον ζωολογικό κήπο της Βιρτζίνια.

Παρά το γεγονός πως εμφανισιακά ο «Λόρδος του Φέρφαξ» φαίνεται τεράστιος, οι ειδικοί εξήγησαν πως είναι νεαρής ηλικίας και θα μπορούσε να φτάσει να ζυγίζει ενενήντα κιλά.

Turtles have long been popular as pets. In the late 1960s and early ‘70s, millions of red-eared slider (Trachemys…

Δημοσιεύτηκε από Virginia Department of Game and Inland Fisheries στις Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020

Οι «χελώνες αλιγάτορες» είναι από τις μεγαλύτερες σε μέγεθος χελώνες του γλυκού νερού και η μεγαλύτερη του είδους στην Βόρεια Αμερική. Είναι σαρκοφάγα ζώα που τρώνε οτιδήποτε μπορούν να πιάσουν. Από πουλιά και ποντίκια μέχρι μικρούς αλιγάτορες και αρμαντίλος.

Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος που προσελκύει την λεία της. Ενώ εκείνη κάθεται ακίνητη στον πυθμένα, με το στόμα ανοιχτό, η γλώσσα της έχει ένα κόκκινο λαμπερό χρώμα, που όταν κινείται μοιάζει με σκουλήκι, παρασέρνοντας έτσι ανυποψίαστα ψάρια και βατράχια.

Πηγή: Huffington Post

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact