ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δείτε ζωντανά πώς κινείται ο «Ξενοφώντας» στην Ελλάδα

Η κακοκαιρία με το όνομα «Ξενοφώντας», που πλήττει με σφοδρότητα τις τελευταίες ώρες τη χώρα, έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να εξελιχθεί σε μεσογειακό κυκλώνα με το ίδιο όνομα (ή «Ζορμπάς» σύμφωνα με ξένα δίκτυα), όπως αναφέρει η μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου, meteo.

Το κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας είναι οι θυελλώδεις άνεμοι και οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες την Πέμπτη 28/09. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται το βράδυ της Πέμπτης και το πρωί της Παρασκευής 28/09 κυρίως στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Όσον αφορά στη δημιουργία του μεσογειακού κυκλώνα, τα σημερινά στοιχεία δίνουν πολύ μεγάλη πιθανότητα σχηματισμού του αργά το βράδυ της Πέμπτης 27/09 στο Νότιο Ιόνιο.

Η κίνηση του κυκλώνα αναμένεται να ακολουθήσει ανατολική πορεία, επηρεάζοντας με ισχυρές βροχές και πολύ θυελλώδεις ανέμους μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου και της Κρήτης το πρωινό του Σαββάτου 29/09, στη συνέχεια την Αττική, Εύβοια και Κυκλάδες και μέχρι το πρωί της Κυριακής 30/09 τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα Δωδεκάνησα.

Παράλληλα περιμένουμε σημαντική μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική από το απόγευμα της Παρασκευής που θα είναι μεγαλύτερη στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν και λασποβροχές. Λόγω της χαμηλής προγνωσιμότητας της πορείας του μεσογειακού κυκλώνα «Ξενοφών», θα εκδοθούν νεότερες ανακοινώσεις με επικαιροποιημένα στοιχεία.

Οι μεγαλύτερες ριπές του ανέμου, όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έως τις 17:30 της Πέμπτης 27 Σεπτεμβρίου 2018

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact