ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Διαλέξτε το χριστουγεννιάτικο δέντρο απευθείας από τη φύση

Διαλέξτε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας απευθείας από την φύση! Σε μια πρωτότυπη δράση προχωρούν ελατοπαραγωγοί του Ταξιάρχη Χαλκιδικής σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης.

Το σαββατοκύριακο 28-29 Νοεμβρίου, οι παραγωγοί θα ανοίξουν τις καλλιέργειες ελάτων τους στο κοινό για να τις επισκεφτεί, να απολαύσει το φυσικό τοπίο και να ενημερωθεί για την οικολογική και οικονομική αξία του ελάτου ως Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το δέντρο που επιθυμεί, σε τιμή χαμηλότερη αυτής που πωλείται στην πόλη και να το πάρει συσκευασμένο με το όχημα του για να στολίσει το σπίτι του για τα Χριστούγεννα.

Με την αγορά κάθε δέντρου, θα δίνονται και εκπτωτικά κουπόνια για γεύμα και διαμονή σε ξενώνα στον Χολομώντα, ενώ τα δέντρα θα είναι πιστοποιημένα για την προέλευσή τους με τη μολυβδοσφραγίδα του Δασαρχείου Πολυγύρου.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος "Διάλεξε-Υλοτόμησε-Αντιστάθμισε- Πιστοποίησε: μια καινοτομία στην αγορά Χριστουγεννιάτικων Δέντρων της Ελλάδας" με ακρωνύμιο CHO.C.O. project από τις λέξεις CHOose, Cut, Offset και βρίσκεται υπό την αιγίδα της Πράξης ΑγροΕΤΑΚ του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ.

"Στόχος μας είναι οι επισκέπτες να βιώσουν μια αγροτουριστική εμπειρία, συνδυάζοντας αναψυχή και γνωριμία με τους παραγωγούς" ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εμπνευστής της ιδέας, διδάκτορας Κώστας Παπασπυρόπουλος.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα δέντρα θα πωλούνται προς 15 ευρώ το μέτρο, τη στιγμή που στις μεγάλες πόλεις, η τιμή πώλησής τους ανέρχεται περίπου στα 20 ευρώ το μέτρο.

Οι καλλιέργειες των ελάτων στο πλαίσιο της δράσης ονομάζονται φάρμες CHO.C.O. και για το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο θα είναι ανοιχτές οι φάρμες του Αθανάσιου Καρανταγλή και του Τζίμη, που βρίσκονται πλησίον του κτιριακού συγκροτήματος του πανεπιστημιακού δάσους Ταξιάρχη του ΑΠΘ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact