ΥΓΕΙΑ

Διατομή καμπτήρα του αντίχειρα

Ορισμένα τραύματα (κυρίως στο χέρι) μπορεί να προκαλέσουν και διατομή τενόντων (που κινούν τα δάκτυλα). Εάν υπάρχει τέτοιος τραυματισμός, ελέγχουμε την ικανότητα του δακτύλου που τραυματίστηκε να κάνει κάμψη και έκταση.

Γράφει ο Ιωάννης Η. Βλάχος, ορθοπαιδικός-χειρουργός

Πολύ σοβαρός είναι ο τραυματισμός (διατομή) του καμπτήρα του αντίχειρα (αδυναμία κάμψης του αντίχειρα) που μπορεί να προκληθεί και από μικρό τραύμα στη βάση του αντίχειρα.

Διάγνωση

Ο αντίχειρας αδυνατεί να κάνει κάμψη.

Θεραπεία

Η ρήξη του (διατομή) του καμπτήρα του αντίχειρα είναι πολύ σοβαρή βλάβη και χρειάζεται αμέσως χειρουργική αποκατάσταση σε εξειδικευμένο κέντρο (μικροχειρουργικής άκρας χειρός). Μέχρι τη μεταφορά του, καθαρίζουμε επιμελώς το τραύμα.

Λέξεις κλειδιά:
– τραυματισμός καμπτήρα αντίχειρα
– αδυναμία κάμψης αντίχειρα

* Το παραπάνω θέμα του newsbeast.gr αποτελεί μέρος της συλλογής «100 ερωτήσεις και 100 απαντήσεις» για ορθοπεδικά θέματα για τα σημαντικότερα προβλήματα που μας απασχολούν Κάθε Πέμπτη θα μπορείτε να μαθαίνετε για κάθε ορθοπεδικό πρόβλημα τα αίτια, τα συμπτώματα, την διάγνωση, τον έλεγχο και την θεραπεία. Επιπροσθέτως μπορείτε μέσα από τον μηχανισμό των σχολίων να θέτετε τα δικά σας ερωτήματα.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact