ΥΓΕΙΑ

Δυο ολόκληρες μέρες πριν θετικοποιηθεί το τεστ: Το μοναδικό σύμπτωμα που δείχνει από πολύ νωρίς ότι κόλλησες covid

O κορωνοϊός και η μετάλλαξη Όμικρον συνεχίζουν την «επέλασή» τους στη χώρα μας (μα και σε παγκόσμιο επίπεδο), καθώς παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε στο τρίτο έτος της πανδημίας ο αριθμός των κρουσμάτων και, δυστυχώς, εκείνος των θανάτων συνεχίζουν να παίρνουν την ανιούσα.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ (οι ενημερώσεις του οποίου γίνονται πλέον σε εβδομαδιαία βάση), γνωστοποιήθηκε πως 355 συμπολίτες μας έχασαν την ζωή τους, ενώ είχαμε και πάλι πάνω από 120.000 κρούσματα.

Το βασικό ζητούμενο, φυσικά, είναι το πώς αναγνωρίζουμε ότι έχουμε «κολλήσει» κορωνοϊό και ότι σύντομα θ’ αρχίσουμε να νοσούμε, καθώς τα τεστ δεν σε «βγάζουν» από την πρώτη μέρα θετικό.

Η μετάλλαξη Όμικρον έχει, ως γνωστόν, μια σειρά από συμπτώματα: πυρετό, κούραση, πόνο στα κόκκαλα, συνάχι και έντονο βήχα. Ωστόσο, υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο σύμπτωμα το οποίο μαρτυρά πως έχεις covid και κάνει την εμφάνισή του περίπου δύο ημέρες πριν βγουν οι δύο κόκκινες γραμμούλες στο self ή το rapid test.

Ποιο είναι αυτό;

Η έντονη ενόχληση στον λαιμό. Όχι ο πονόλαιμος, αλλά αυτό το ενοχλητικό «γαργάλημα» που λέμε στον λαιμό, το οποίο καμιά φορά έχουμε όταν βρισκόμαστε κάτω από το ερ κοντίσιον για πολλή ώρα.

Όμως, εδώ είναι επίμονο, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και όχι μόνο για μια-δυο ώρες, όπως συμβαίνει με το ερ κοντίσιον όταν την έχουμε… αρπάξει λίγο.

Γι’ αυτό, σε περίπτωση που νιώσετε κάτι τέτοιο καλό θα ήταν να εφοδιαστείτε με μερικά τεστ και να το τσεκάρετε μετά από 48 ώρες.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact