ΥΓΕΙΑ

Εγκυμοσύνη και ρεβεγιόν: Τι πρέπει να προσέξετε

Μπορεί να διανύετε μία από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής σας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να ενδώσετε στις υπερβολές του ρεβεγιόν. Η εγκυμοσύνη απαιτεί προσοχή, γι’ αυτό πείτε «όχι» σε ότι μπορεί να επιβαρύνει την υγεία σας.

Μακριά από την πολυκοσμία

Επιλέξτε μία ήρεμη φιλική ή οικογενειακή συγκέντρωση σε σπίτι και αποφύγετε τα κέντρα διασκέδασης με τον υπερβολικό κόσμο, το στρίμωγμα και τη φασαρία. Στο σπίτι θα έχετε ηρεμία, αλλά και τη δυνατότητα να μετακινείστε όποτε θέλετε ή να απομονωθείτε αν νιώσετε κουρασμένη. Καλό είναι να μην είστε εσείς η οικοδέσποινα του ρεβεγιόν, καθώς η κούραση από τις απαιτητικές προετοιμασίες θα σας κάνουν να το μετανιώσετε…

«Όχι» στα στενά ρούχα και τα ψηλά τακούνια

Μπορεί το ρεβεγιόν να απαιτεί πιο επίσημο ντύσιμο, το οποίο είναι συνήθως και πιο άβολο, εσείς όμως εξαιρείστε από τον κανόνα. Επιλέξτε ρούχα στα οποία νιώθετε άνετα και αποφύγετε τα ψηλά τακούνια τα οποία ούτως ή άλλως πρέπει να αποφεύγετε καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αποφύγετε το υπερβολικό φαγητό

Σε ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι υπάρχει ποικιλία εδεσμάτων και στη κατάστασή σας θέλετε να τα δοκιμάσετε όλα. Μην ενδώσετε όμως σε όλους τους γευστικούς πειρασμούς. Φάτε μια κανονική ποσότητα και προσπαθήστε να αποφύγετε το πιπέρι και τα καυτερά που θα ερεθίσουν το στομάχι σας.

«Όχι» στο αλκοόλ και στα αναψυκτικά

Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε το αλκοόλ, προτιμήστε 1-2 ποτηράκια λευκό κρασί, το οποίο είναι πιο ελαφρύ. Το κόκκινο κρασί είναι πιο ωφέλιμο για τον οργανισμό, είναι όμως πιο βαρύ και ενδέχεται να περιέχει χρωστικές ουσίες.

Μακριά από τη δυνατή μουσική

Με τη μουσική μεταφέρονται στο σώμα σας, άρα και στο σώμα του μωρού, δονήσεις. Έτσι, με μια δυνατή μουσική το μωρό νιώθει σαν να βρίσκεται σ’ ένα δωμάτιο που τραντάζεται από έναν δυνατό σεισμό. Προσπαθήστε να αποφύγετε τους χώρους με δυνατή μουσική.

«Όχι» στην ορθοστασία

Αποφύγετε τη βραδιά της Πρωτοχρονιάς τα μέρη όπου θα πρέπει να είστε συνέχεια όρθια. Γενικώς στο ρεβεγιόν μη μένετε πολλή ώρα όρθια και μη διστάσετε να αναζητήσετε μια καρέκλα ακόμη και αν οι υπόλοιποι καλεσμένοι στέκονται όρθιοι.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact