ΥΓΕΙΑ

Ένας οργασμός τη μέρα μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη

Οι συχνοί οργασμοί μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη έως και κατά 20%, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει μια νέα έρευνα.

Οι άντρες που εκσπερματώνουν πιο τακτικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.

Αυτό υποστηρίζει τουλάχιστον μια ομάδα ερευνητών από την ιατρική σχολή του Χάρβαρντ, χωρίς ωστόσο να εξηγούν γιατί οι οργασμοί μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες εμφάνισης του καρκίνου του προστάτη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, προηγούμενες θεωρίες υποστήριζαν ότι οι τακτικοί οργασμοί αποβάλλουν από τον οργανισμό τις χημικές ουσίες που προκαλούν τον καρκίνο στον προστάτη.

Μία άλλη θεωρία αναφέρει ότι, αν το σπέρμα ανανεώνεται συχνά, αυτό επιτρέπει τη δημιουργία νέων κυττάρων, εμποδίζοντας τη συσσώρευση παλιών κυττάρων, τα οποία είναι πιο πιθανό να μετατραπούν σε καρκινικά.

Η νέα έρευνα είναι η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα, που εξετάζει τη συχνότητα της εκσπερμάτισης με τον καρκίνο του προστάτη.

Οι επιστήμονες βρήκαν, ότι οι άντρες ηλικίας 40-49 ετών που εκσπερματώνουν 21 ή και περισσότερες φορές μέσα σε ένα μήνα, διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης προστάτη έως και κατά 22%, συγκριτικά με τους άντρες που εκσπερματώνουν τέσσερις και επτά φορές το μήνα.

Οι ερευνητές χαρακτήρισαν τα ευρήματα αυτά ως «ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά», ωστόσο αναφέρουν ότι δεν είναι ξεκάθαρο γιατί η εκσπερμάτισης μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

Στην έρευνα συμμετείχαν σχεδόν 32.000 υγιείς άντρες για 18 χρόνια, 3.839 από τους οποίους διαγνώστηκαν με καρκίνο του προστάτη.

«Παρότι τα ευρήματα αυτά είναι τα πιο ενθαρρυντικά μέχρι σήμερα σχετικά με το πιθανό όφελος της εκσπερμάτισης σε σχέση με την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη, τα δεδομένα αυτά είναι θα πρέπει να ερμηνεύονται με κάποια επιφύλαξη, γιατί είναι αποτέλεσμα παρατήρησης» εξήγησε η Dr Jennifer Rider. «Την ίδια στιγμή, δεδομένης της έλλειψης τροποποιήσιμων παραγόντων κινδύνου για τον καρκίνο του προστάτη, τα ευρήματα αυτής της έρευνας είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα» πρόσθεσε η ίδια, τονίζοντας ότι απαιτείται να γίνουν περαιτέρω έρευνες γύρω από τον τομέα αυτό, για να γίνει κατανοητή η σχέση ανάμεσα στην εκσπερμάτιση και τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

Τα συμπεράσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στην ετήσια συνάντηση της αμερικανικής ουρολογικής εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ορλεάνη.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact