ΕΛΛΑΔΑ

Επέστρεψαν δώδεκα Κύπριοι από την Λιβύη


Μέσω Αθήνας πέταξαν τελικά στην πατρίδα τους

Μέσω Αθηνών, με πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών, επέστρεψαν δώδεκα Κύπριοι, που απομακρύνθηκαν, από την κόλαση της Τρίπολης στη Λιβύη, με τη φρεγάτα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού “Σαλαμίς”. Όλοι τους γύρισαν σώοι και αβλαβείς.

Άλλοι δύο Κύπριοι, που είχαν αποφασίσει να παραμείνουν στην Λιβύη,τελικά αναχώρησαν σήμερα από τη Μιζράτα, και βρίσκονται στην Τύνιδα και αναμένεται να επιστρέψουν στην Κύπρο, μέσω Ρώμης.

Σε δηλώσεις του ο Μιχαήλ Μιχαηλίδης είπε πως «είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά το τι θα γίνει μετά εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε».

Σε ερώτηση κατά πόσον κινδύνευσαν οι Κύπριοι στη Λιβύη απάντησε «όχι δεν κινδύνευσα εγώ προσωπικά διότι φύγαμε με πλοίο του ελληνικού πολεμικού ναυτικού που μας πήρε από την Τρίπολη και σήμερα το πρωί πήγαμε στον Πειραιά. Δεν πλησιάσαμε κοντά στη περιοχή όπου γίνονται οι συγκρούσεις».

Πάντως, το Κυπριακό ΥΠΕΞ ανησυχεί για όσους Κυπρίους παραμένουν στην Αραβική χώρα και κυρίως για αυτούς που βρίσκονται εκεί για επαγγελματικούς λόγους.

Παρόλο που τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι, όσο και οι εργαζόμενοι στη Λιβύη διαβεβαιώνουν ότι είναι ασφαλείς, ο προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείο Εξωτερικών, Χάρης Μορίτσης, τόνισε ότι, εφόσον αποφασίσουν να εγκαταλείψουν τη Λιβύη, ο βαθμός συνδρομής του Τμήματος, θα καθοριστεί από τις επικρατούσες συνθήκες.
Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact