ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται η κατάργηση της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Δύο μήνες μετά την υποχρεωτική χρήση της, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η μάσκα γίνεται ξανά ένα προαιρετικό μέσο ατομικής προστασίας. Θα πάψει να είναι υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους, εφόσον δεν υπάρχει συνωστισμός.

Την ώρα που σιγά σιγά εστίαση, διασκέδαση και γήπεδα βρίσκουν τον παλιό τους ρυθμό, το επόμενο μέτρο που είναι υπό εξέταση για να αρθεί, είναι η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Σκοπός η επιστροφή στην κανονικότητα βήμα-βήμα.

H εισήγηση της κυβέρνησης αναμένεται την Τετάρτη, στη συνεδρίαση της Επιτροπής. Πάντως να σημειωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, πως σε περιπτώσεις συνωστισμού η χρήση της μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική, λόγω του συναγερμού που έχει προκαλέσει η ιδιαίτερα μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού

Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα

Στο μεταξύ, ο καθηγητής Παθολογίας Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε σε ημερίδα και αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Όμικρον καθώς και στη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Όπως εξήγησε, αναμένεται σταδιακή επάνοδος στην κανονικότητα αλλά και συνέχιση της επιτήρησης του κορωνοϊού, που θα συνεχίσει την ενδημική του παρουσία, επισημαίνοντας πως η μετάλλαξη Όμικρον αναμένεται να φέρει σταθεροποίηση στην κατάσταση της πανδημίας, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Μάλιστα, όπως προειδοποίησε, «δεν είμαστε στο τέλος του κορωνοϊού, ίσως είμαστε στο τέλος αυτού που ονομάζουμε ”επείγουσα φάση”».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact