ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκαν δυο συμμορίες με 96 μέλη στην Κρήτη


37χρονος και ο 30χρονος που ήταν ηγετικά στελέχη, εντόπιζαν ευκατάστατα άτομα και τα απειλούσαν με την σωματική τους ακεραιότητα, αν δεν τους έδιναν τα χρήματα που τους ζητούσαν εκβιαστικά

Από τον Ιούλιο του 2013 δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης δύο εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών και την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, αλλά και σε περιπτώσεις εκβίασης, ληστειών, ζωοκλοπών και άλλων αδικημάτων. Τις αποτελούσαν συνολικά… 96 άτομα (!) με κοινό «παρονομαστή» έναν 37χρονο, από τα οποία συνελήφθησαν δώδεκα ηλικίας από 24 ως 52 χρόνων.

Στην εξάρθρωση των δυο οργανώσεων οδήγησε ευρείας κλίμακας επιχείρηση αστυνομικών της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφαλείας Ηρακλείου και της Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου μετά από πολύμηνες έρευνες. Στην πρώτη συμμορία, βασικά μέλη ήταν έξι Έλληνες ηλικίας 42, 37, 31, 30, 29 και 26 χρόνων, ένας 41χρονος Αλβανός έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα και ένας 30χρονος Ρουμάνος. 

Ο 37χρονος και ο 30χρονος που ήταν ηγετικά στελέχη, εντόπιζαν ευκατάστατα άτομα και τα απειλούσαν με την σωματική τους ακεραιότητα, αν δεν τους έδιναν τα χρήματα που τους ζητούσαν εκβιαστικά. Τα χρήματα που αποκόμιζαν από τους εκβιασμούς, τα νομιμοποιούσαν «ξεπλένοντάς» τα με την αγορά οχημάτων. Η ίδια σπείρα εμπλεκόταν και σε ζωοκλοπές, ληστείες, κλοπές αγροτικών μηχανημάτων και παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, που απέφεραν στα μέλη της πάνω από 82.500 ευρώ, ενώ σε βάρος ενός από τα θύματά τους είχαν προκάλεσαν ζημιές ύψους 500.000 ευρώ!

Στη δεύτερη εγκληματική οργάνωση, που και αυτή καθοδηγούσε ο 37χρονος Έλληνας, εμπλέκονται 16 Έλληνες ηλικίας 24 ως 52 χρόνων, ένας 24χρονος Αλβανός και μια 28χρονη Ρουμάνα οι οποίοι διακινούσαν ναρκωτικά σε χρήστες στις πόλεις της Κρήτης, χρησιμοποιώντας διαμεσολαβητές. Όπως διαπιστώθηκε, είχαν πουλήσει 20 κιλά κάνναβης, 15ml χασισέλαιο και 103 γραμμάρια κοκαΐνης, ενώ καλλιεργούσαν 1.515 δενδρύλλια κάνναβης σε αγροτική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Άνω Βαλσαμόνερο του Δήμου Ρεθύμνου.

Από τις έρευνες σε κατοικίες, αποθηκευτικούς χώρους και οχήματα των μελών των δύο  οργανώσεων, κατασχέθηκαν συνολικά 108.745 χιλιάδων ευρώ ως προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες, 600 γραμμάρια και ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών, δύο πιστόλια, 107 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, μια ζυγαριά ακριβείας, διάφορα έγγραφα οικονομικών συναλλαγών, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM. Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, εκβίαση και  νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact