ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τι θα φάμε σήμερα; Φασόλια μαυρομάτικα με σέλινο και σέσκουλα

Ένα πολύ αρωματικό πιάτο με μαυρομάτικα φασόλια, σέλινο και σέσκουλα που μπορεί να σερβιριστεί και ως μια χορταστική ζεστή σαλάτα. Συνοδέψτε με φρυγανισμένες φέτες ζυμωτό ψωμί.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:55′ Έτοιμο σε:1:15′

της Νικής Μηταρέα

Υλικά
500γρ. φασόλια μαυρομάτικα
½ κιλό σέλινο
1 κιλό σέσκουλα
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Βράζετε τα φασόλια για 35 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνετε.

Πλένετε τα σέσκουλα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Πλένετε και κόβετε και τα σέλινα σε κομμάτια μήκους 5 εκ.

Σοτάρετε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα φασόλια, ανακατεύετε και προσθέτετε τα σέσκουλα και το σέλινο. Ανακατεύετε απαλά και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε νερό τόσο ώστε να τα σκεπάζει και μαγειρεύετε για 5 λεπτά περίπου. Μόλις μειωθεί το νερό, προσθέτετε και τον πελτέ.

Ανακατεύετε και αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 10 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα.

olivemagazine.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μήπως μας δουλεύουν;

Τελικά μήπως μας δουλεύουν; Και αυτό δεν είναι…

Κωνσταντίνου: Είμαστε όλοι Πακιστανοί!

Ο λόγος για τον Πέτρο Κωνσταντίνου,που πριν από…

Έρχεται μεγάλη αλλαγή στον ελληνικό στρατό

Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και ο υφυπουργός…

Εκτός ελέγχου ο απελπισμένος Ερντογάν – Τύπωσε 56 δισ. λίρες καταγγέλει η αντιπολίτευση

Τουρκία: Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει…

Καλά νέα: Αλλάζουν όλα στα τέλη κυκλοφορίας

Η οικονομική ζημία που έχει προκαλέσει η πανδημία…
contact