ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τι θα φάμε σήμερα; Μπακαλιάρος με πολύχρωμα λαχανικά

Ο μπακαλιάρος είναι από τις πιο κλασικές επιλογές για πιάτα με ψάρι, λόγω των πολλών και διαφορετικών τρόπων που μπορεί να μαγειρευτεί, πάντα με νόστιμο αποτέλεσμα. Σε αυτή τη συνταγή τον κάνουμε κοκκινιστό με λαχανικά που του ταιριάζουν πολύ.

Μερίδες:4-5 Χρόνος προετοιμασίας:30′ Χρόνος μαγειρέματος:40′ Έτοιμο σε:1:10′

της Ιωάννας Σταμούλου

Υλικά
1 φιλέτο μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο, σε κύβους των 2εκ.
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια
1 πιπεριά κόκκινη, σε κυβάκια
1 πιπεριά κίτρινη, σε κυβάκια
2 σέλερι, σε κυβάκια
1 πατάτα, σε κυβάκια
1 καρότο, σε κυβάκια
1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ ή 400γρ. ντομάτες φρέσκες, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
2 φλιτζάνια ρύζι νυχάκι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μαργαρίνη
4½ φλιτζάνια νερό ή ζωμό λαχανικών

Διαδικασία
Ξαρμυρίζετε τον μπακαλιάρο και τον κόβετε σε κυβάκια. Ετοιμάζετε τα λαχανικά όπως περιγράφεται στα υλικά και ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά, σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα.

Σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο και όλα τα λαχανικά μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους και να μαλακώσουν λίγο. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα ρίχνετε τη ντομάτα και πιπέρι. Αλάτι θα ρίξετε στο τέλος. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά και προσθέτετε τον μαϊντανό, τα κυβάκια του μπακαλιάρου κι ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό. Κουνάτε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά ακόμη. Δοκιμάζετε τη σάλτσα και προσθέτετε ανάλογο αλάτι.

Όσο βράζει η σάλτσα ετοιμάζετε και το πιλάφι: Ζεσταίνετε το λάδι μαζί με τη μαργαρίνη και σοτάρετε το ρύζι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε το νερό ή το ζωμό καυτό και ανάλογο αλάτι. Βράζετε χωρίς καπάκι μέχρι να πιει το ρύζι σχεδόν όλο το νερό του. Όταν μείνει με λίγο νερό, τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σκεπάζετε με καπάκι. Πριν σερβίρετε ανακατεύετε το ρύζι με πιρούνι.

Σερβίρετε το ρύζι σε πιάτα, αφού πρώτα το φορμάρετε σε ένα μπολ ή σε φλιτζάνι και σερβίρετε από δίπλα τον μπακαλιάρο με τα λαχανικά και τη σάλτσα, προσθέτοντας και λίγη σαλτσούλα στο ρύζι.

olivemagazine.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

28χρονος σκότωσε, τεμάχισε και έφαγε την μητέρα του

Φρίκη προκαλεί η είδηση ενός 28χρονου ο οποίος…

Τι είπες ότι πετύχατε, Αλέξη;

Δεν μένουν μόνο τα γραπτά, αλλά και βίντεο…

Εμβόλια Pfizer – Moderna: Τα 3 σοβαρά συμπτώματα σε νέους μετά τη δεύτερη δόση

Οι αναφερόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες από τα εμβόλια έναντι…

Η απίστευτη κίνηση του Ερντογάν μόλις είδε τον Τζο Μπάιντεν

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνάντησε τον Τζο Μπάιντεν…

Χωρίς μάσκα οι εμβολιασμένοι από 1 Ιουλίου

Πιθανό το σενάριο να αφήσουν στην άκρη τη…

Διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα της Τουρκίας με σχέδια εισβολής σε Ελλάδα, Κύπρο και Αρμενία

Απόρρητα έγγραφα του τουρκικού στρατού που περιλαμβάνουν στρατιωτικές…

Κρίστιαν Έρικσεν: Ο άνθρωπος που του έσωσε τη ζωή έδειξε τι σημαίνει αρχηγός

Όλος ο πλανήτης σοκαρίστηκε με την κατάρρευση του…

Παρέα με αλλοδαπούς ο Τσίπρας στην πορεία κατά του εργασιακού ν/σ

Το παρών στην απεργιακή κινητοποίηση στο κέντρο της…

Αυτές τις εικόνες στην απεργία τις πρόσεξε κανείς;

Μαζί με την μάζα των αριστερόστροφων διαδηλωτών, έχουν…
contact