ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τι θα φάμε σήμερα; Μπακαλιάρος με πολύχρωμα λαχανικά

Ο μπακαλιάρος είναι από τις πιο κλασικές επιλογές για πιάτα με ψάρι, λόγω των πολλών και διαφορετικών τρόπων που μπορεί να μαγειρευτεί, πάντα με νόστιμο αποτέλεσμα. Σε αυτή τη συνταγή τον κάνουμε κοκκινιστό με λαχανικά που του ταιριάζουν πολύ.

Μερίδες:4-5 Χρόνος προετοιμασίας:30′ Χρόνος μαγειρέματος:40′ Έτοιμο σε:1:10′

της Ιωάννας Σταμούλου

Υλικά
1 φιλέτο μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο, σε κύβους των 2εκ.
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια
1 πιπεριά κόκκινη, σε κυβάκια
1 πιπεριά κίτρινη, σε κυβάκια
2 σέλερι, σε κυβάκια
1 πατάτα, σε κυβάκια
1 καρότο, σε κυβάκια
1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ ή 400γρ. ντομάτες φρέσκες, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
2 φλιτζάνια ρύζι νυχάκι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μαργαρίνη
4½ φλιτζάνια νερό ή ζωμό λαχανικών

Διαδικασία
Ξαρμυρίζετε τον μπακαλιάρο και τον κόβετε σε κυβάκια. Ετοιμάζετε τα λαχανικά όπως περιγράφεται στα υλικά και ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά, σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα.

Σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο και όλα τα λαχανικά μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους και να μαλακώσουν λίγο. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα ρίχνετε τη ντομάτα και πιπέρι. Αλάτι θα ρίξετε στο τέλος. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά και προσθέτετε τον μαϊντανό, τα κυβάκια του μπακαλιάρου κι ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό. Κουνάτε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά ακόμη. Δοκιμάζετε τη σάλτσα και προσθέτετε ανάλογο αλάτι.

Όσο βράζει η σάλτσα ετοιμάζετε και το πιλάφι: Ζεσταίνετε το λάδι μαζί με τη μαργαρίνη και σοτάρετε το ρύζι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε το νερό ή το ζωμό καυτό και ανάλογο αλάτι. Βράζετε χωρίς καπάκι μέχρι να πιει το ρύζι σχεδόν όλο το νερό του. Όταν μείνει με λίγο νερό, τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σκεπάζετε με καπάκι. Πριν σερβίρετε ανακατεύετε το ρύζι με πιρούνι.

Σερβίρετε το ρύζι σε πιάτα, αφού πρώτα το φορμάρετε σε ένα μπολ ή σε φλιτζάνι και σερβίρετε από δίπλα τον μπακαλιάρο με τα λαχανικά και τη σάλτσα, προσθέτοντας και λίγη σαλτσούλα στο ρύζι.

olivemagazine.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αλβανία: «Οι ληστές του αεροδρομίου ήταν κομάντος και όχι κακοποιοί»

Στην Αλβανία η πλειονότητα είναι άνθρωποι επιρρεπείς στις…

Το 2010 κέρδισε στο Τζόκερ 5 εκατ.€- Σήμερα αποκαλύπτει όλη την αλήθεια

Κανείς στην οικογένεια Χουβαρδά από την Κάρπαθο…δεν περίμενε…

Θράσος Κ.Αρβανίτη: «Χρήσιμοι «Ηλίθιοι» Και «Φασίστες» Όσοι Μακεδόνες Διαμαρτυρήθηκαν Στην Κατερίνη»

«Χρήσιμους ηλίθιους» και «φασίστες» αποκαλεί ο υποψήφιος ευρωβουλευτής…

Πεδίο μάχης τα Τίρανα: «Ράμα, παραιτήσου!»

Στόχος των διαμαρτυριών ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα Πέντε…

Ξέσπασε σε κλάματα η Δούρου στο «γλύψιμο» του Τσίπρα

Οι πολίτες πεισμώνουν από τα fake news και…

Πόλεμο Ελλάδας – Τουρκίας το 2019 «είδε» ο Νοστράδαμος ενώ θα συμβούν και θανατηφόροι σεισμοί

Οι προφητείες για θανατηφόρους σεισμούς και αιματηρές συρράξεις…

Δολοφονία Μακρή: Είχε καυγαδίσει με τον πρώην αρχηγό των Comancheros

Μέσα σε 4 μήνες οι ελληνικές αρχές είδαν…

Συνελήφθη ο Mr. Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ

Από τις αποκαλύψεις απόρρητων εγγράφων στα χέρια της…
contact