ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τι θα φάμε σήμερα; Πέννες με κοτόπουλο, μπρόκολο και σπανάκι

Τα πιάτα με ζυμαρικά είναι πάντα ευπρόσδεκτα σε κάθε τραπέζι. Σε αυτή τη συνταγή επιλέξαμε πέννες που “παντρεύονται” με κοτόπουλο, μπρόκολο και σπανάκι δημιουργώντας ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:15′ Έτοιμο σε:30′

του Χριστόφορου Πέσκια

Υλικά
1 πακέτο πέννες
30ml ελαιόλαδο
600γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου Νιτσιάκος, σε κυβάκια
300γρ. μπρόκολο χωρισμένο σε μπουμπουκάκια
1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
300ml κρέμα γάλακτος
700γρ. σπανάκι καθαρισμένο (χωρίς κοτσάνια), ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μυρώνια
200γρ. παρμεζάνα
200γρ. κασέρι

Διαδικασία
Ζεσταίνετε άφθονο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα κι όταν πάρει βράση αλατίζετε και βράζετε τις πένες.

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά, ρίχνετε το κοτόπουλο και το ροδίζετε από όλες τις πλευρές. Ρίχνετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για ακόμα 1 λεπτό. Προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος.

Δύο λεπτά πριν είναι έτοιμες οι πένες προσθέτετε στην κατσαρόλα το μπρόκολο να βράσουν μαζί για 1-2 λεπτά.

Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο και τα μεταφέρετε στο τηγάνι με το κοτόπουλο και την κρέμα γάλακτος.

Προσθέτετε το σπανάκι κι ανακατεύετε να μαραθεί. Ψιλοκόβετε και ρίχνετε μέσα και τα μυρώνια. Τέλος προσθέτετε την παρμεζάνα, το κασέρι και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Σβήνετε τη φωτιά και αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε τις πένες σε πιάτα, πασπαλίζοντας με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα.

olivemagazine.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact