ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τι θα φάμε σήμερα; Σκιουφιχτά με απάκι

Η νοστιμιά αυτού του πιάτου δεν έχει ταίρι αφού είναι γεμάτο με γεύσεις που μοσχοβολούν Ελλάδα!

Μερίδες:3 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:15′ Έτοιμο σε:30′

του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Υλικά
500γρ. σκιουφιχτά ή μακαρόνια πλεξούδες
1 κουτ. σούπας στακοβούτυρο
250γρ. απάκι, σε λεπτές φέτες
2 πιπεριές Φλωρίνης σε λεπτές φέτες
3 λιαστές ντομάτες σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι θυμάρι φρέσκο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε, ρίχνετε το στακοβούτυρο χωρίς να το ζεματίσετε και ανακατεύετε καλά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πιπεριές, τις λιαστές ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το θυμάρι. Μόλις μαραθούν τα βάζετε σε ένα πιάτο και ξαναβάζετε το τηγάνι στη φωτιά με λίγο ακόμη ελαιόλαδο για να σοτάρετε το απάκι μόνο του, μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.

Ρίχνετε ξανά τα λαχανικά στο τηγάνι μαζί με το απάκι, να δέσουν οι γεύσεις, και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύετε μέσα με τα μακαρόνια. Σερβίρετε αμέσως όσο είναι ζεστά.

olivemagazine.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact