ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τι θα φάμε σήμερα; Σκιουφιχτά με απάκι

Η νοστιμιά αυτού του πιάτου δεν έχει ταίρι αφού είναι γεμάτο με γεύσεις που μοσχοβολούν Ελλάδα!

Μερίδες:3 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:15′ Έτοιμο σε:30′

του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Υλικά
500γρ. σκιουφιχτά ή μακαρόνια πλεξούδες
1 κουτ. σούπας στακοβούτυρο
250γρ. απάκι, σε λεπτές φέτες
2 πιπεριές Φλωρίνης σε λεπτές φέτες
3 λιαστές ντομάτες σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι θυμάρι φρέσκο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε, ρίχνετε το στακοβούτυρο χωρίς να το ζεματίσετε και ανακατεύετε καλά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πιπεριές, τις λιαστές ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το θυμάρι. Μόλις μαραθούν τα βάζετε σε ένα πιάτο και ξαναβάζετε το τηγάνι στη φωτιά με λίγο ακόμη ελαιόλαδο για να σοτάρετε το απάκι μόνο του, μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.

Ρίχνετε ξανά τα λαχανικά στο τηγάνι μαζί με το απάκι, να δέσουν οι γεύσεις, και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύετε μέσα με τα μακαρόνια. Σερβίρετε αμέσως όσο είναι ζεστά.

olivemagazine.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Όταν ο Κουφοντίνας σκότωσε τον Αξαρλιάν και πήγε σαν περαστικός να δει το πτώμα του

Πλατεία Συντάγματος, μεσημέρι 14 Ιουλίου 1992. Κίνηση, ζέστη,…

«Σφάζονται» για την αρχηγία

Μετά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της περασμένης…

Σκηνές χάους σε νυχτερινό: Πήγαν να δουν την Πάολα και εγκλωβίστηκαν λόγω… κακοκαιρίας

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε…

ΕΛ.ΑΣ.: Επιστολή 37 ανώτατων αξιωματικών στον Κ.Μητσοτάκη – «Ιδού τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ

Επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό…

Βίντεο-Ντοκουμέντο: Καΐκι αντιμετώπισε το «υπερκύτταρο» της Χαλκιδικής

Ταινία τρόμου θυμίζουν οι εικόνες ανοιχτά της Ποτίδαιας.…
contact